We ontvingen 2795979 paginabezoeken sinds 6 april 2007
Er zijn in de moderne scheikunde veel soorten
alcohol.
Alcohol wordt gemaakt uit graan, fruit of aar-
dappelen.
Houtalcohol is wel de meest belangrijke alcohol.
Deze wordt gestookt uit hout.
Het is heel giftig en wordt alleen voor de industrie
gebruikt.
Dan is graanalcohol het meest geschiktst voor de
consumptie, niet om puur gedronken te worden,
voor de dranken zoals: bier, wijn, jenever of cognac.
De alcohol in deze dranken heeft meestal een
merkwaardige uitwerking op de mens.
Wie veel bier drinkt of wat anders met alcohol
begint moeilijk te praten en te lopen.
Wij zeggen hij is dronken; hij is niet meer in staat
dingen te doen waar hij zijn verstand bij nodig
heeft.
Alcohol wordt ook voor iets veel nuttigers gebruikt.
Vooral voor: verf, vernis, parfum en lotions.
In de medische wetenschap voor: de thermometer,
als brandstof, ontsmettingsmiddel en antivriesmiddel.
En voor de scheikundige wetenschap voor het oplossen
van stoffen.
Tineke Nagelkerke 3b.
12
Kagawaarnemer nr:2 januari 1971. ontvangen van Erik Stam.