Kagawa
 advertentie 
 Modules
· Startpagina
· 01. Het begin .. ..en wie zijn wij.
· 02. Opsporing verzocht.
· 03. Klassenfoto archief.
· 04. Schoolfoto archief.
· 05. Schooldocumenten.
· 06. Reünie 27-03-2004.
· 07. Personeelsbestand.
· 08. Thuis bij .......
· 09. Reacties.
· 10. Contact.
· 11. Schoolkranten
· 12. Felicitaties dhr Vernel
· 13. Nieuws archief startpagina
· 14. Wensen 2012-2013
· 15. Familieberichten
 
 Totaal Hits
We ontvingen
3152182
paginabezoeken sinds 6 april 2007
 

Uit de ontvangen mailtjes in de mailbox van admin@kagawa.nl wordt hieronder een selectie van mooie, ontroerende, gave en leuke berichtjes weergegeven. Wil jij je herinneringen ook met andere Kagawanezen delen, mail ons: admin@kagawa.nl.

Erik Stam
1969-1974
5 november 2012

Hallo John en Dolly,
Bedankt voor de link. Bij het lezen "ontdekte" ik dat er een stukje van mijn hand in staat over de haagse PCC tram.
De tramgek uit 4a. Grappig!
Groeten en succes met de site!

Erik Stam

Kees Kroon
1969-1973
15 juli 2012

Op blad 1 van de foto's van de reunie rechtsboven heb ik links boven met bril Johan Molenkamp, en met het roze jasje op de rug Henk Happel ontdekt.
Ben net een uurtje terug in de tijd geweest, fantastisch.

Gr Kees Kroon


Anja Bleijenberg
1970-1974
24 juni 2012

Wat leuk om die oude schoolkranten weer te zien! Ik heb geen nieuwe kunnen vinden. Natuurlijk heb ik wel die schoolkranten bewaard met het interview van Greenfeeld en Cook! Leuk om mijn naam te lezen met die van Monique Kanits! Toen ging ik even het interview lezen van Bolland en Bolland. Daar ben ik toch echt samen geweest met Monique! Zie ik toch onder dit interview staan Monique en Joke Moor! In mijn beleving ben ik toch ook bij deze twee geweest! Was even een deceptie!
Dit was weer een leuke uitgave!

Groetjes,
Anja

Patty Veenis
1969-1974
20 juni 2012

Hallo Patty,
......Wat kan jij ons vertellen over de werkzaamheden die je moeder, het kan niet anders dat het jou moeder is geweest, voor de schoolkrant heeft gedaan. Hoelang? vanaf begin? alleen typen? enz enz. We willen graag zoveel mogelijk daarover weten. Kan jij daar voor ons achter komen? Ja zet die grijze cellen maar even aan het werk. En als je de antwoorden op de vragen ook nog in een leuk stukje kan proppen zijn we helemaal gelukkig.
Dit was het antwoord wat we van Patty Veenis ontvingen:

Hoi Henk,
Het is grappig dat je dingen echt niet meer weet (deels omdat het al een hele tijd geleden is en deels omdat ik misschien ook wel Kagawazaken heb verdrongen), maar dat door het lezen van de oude schoolkranten heel veel dingen weer, boven komen. Van sommige dingen denk ik: Heb ik dat geschreven, zegt me helemaal niets meer. Andere dingen waarvan ik dacht dat ik ze geschreven had blijken door iemand anders te zijn geschreven en van andere dingen komen hele leuke herinneringen weer boven. Ik lees het met veel plezier. Ik vind het heel bewonderenswaardig dat iemand die oude schoolkranten heeft bewaard trouwens.
In de tijd dat ik in de redactie van de schoolkrant van de Kagawa zat heb ik vaak gedacht om later iets met kranten, schrijven etc te gaan doen. Toen ik op de HAVO zat ik heb serieus overwogen om naar de school voor journalistiek te gaan., Door een brommerongeluk destijds is dat niet gelukt. Je begrijpt, dat het voor mij extra leuk is dat een van mijn zoons de school voor journalistiek heeft gedaan en nu verslaggever bij het AD is! Dat mijn moeder de schoolkranten heeft getypt verbaast me niet, maar een echte herinnering heb ik daar niet aan. Mijn moeder is in 1984 overleden, dus daar kan ik het niet aan vragen. Mijn moeder was heel vroeger typiste, wij hadden thuis een typemachine waarop mijn moeder ook thuiswerk deed. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze de schoolkrant typte. Mijn scripties heeft ze later op de HAVO ook voor mij getypt. Ik las voor en zij typte. Ik ga er over nadenken, vaak na een nachtje slapen komen er wel weer dingen boven. Zodra ik me er meer over kan herinneren laat ik het weten.
Groetjes allemaal,
Patty Roos- Veenis

We wachten vol spanning af wanneer Patty weer een nachtje heeft geslapen..........

Addy van der Lede
72-77
11 juni 2012

Dank jullie wel, erg leuk weer
vooral mijn eigen bijdrage (weet er niets meer van)

groetjes Addy van de Lede

oja, de achternaam van de Marjan is Bosman...
Van ene Eddy kom ik nog wel op...

(red. reactie n.a.v. online Kagawaarnemer nr 1 1972-1973)

Willy van der Hout
69-73
11 juni 2012

Beste John en Dolly,

Hoewel ik niet zo van het terugkijken ben, maar meer van vooruit, heb ik toch de gestuurde Kagawaarnemer eens doorgebladerd.

En ja hoor, inderdaad is dit één van de nummers die door de dames van onze klas zijn samengesteld.

Het stukje over het schoolparlement bracht me aan het gniffelen: leuke politieke start voor iemand die 40 jaar later nog actief (part-time) politicus is.

Hartelijk dank!

Groet,

Willy de Zoete-van der Hout

(red. reactie n.a.v. online Kagawaarnemer nr 1 1972-1973)

Erna Grol - Vink
69-74
11 mei 2012

Hallo Henk,
Ik heb een keelontsteking en even tijd genomen om in mijn mappen te zoeken. Heb in ieder geval namen voor je bij de sportdagfoto uit 1972 mevrouw Busink rechts in beeld.
Meisje met de haarband is Christa van Steenselen. Meisje aan de start met donker turnpakje is Ingrid van Rijn rechts van haar meisje zonder bril is Karin Harteveld en tussen Christa en Karin is Sylvia Hendriks Op de grond zit onder Christa...=jongen met licht blond haar Hans Baak.
Erna
(red. dank voor de namen ze staan nu bij de foto)

Henk van Huisstede
1966-1972
9 mei 2012

Hallo Dolly en Erna,
Leuk om nu een mail te typen op de website wetende dat deze mail straks weer even hard in mijn eigen mailbox komt binnenvliegen. Vanmorgen op de KAGAWA website het verzoek geplaatst aan alle Kagawanezen om na te gaan of zij misschien nog foto's uit hun KAGAWA tijd hebben, met betrekking tot de KAGAWA ulo-mulo-mavo, welke nog niet op de website staan. Dolly reageerde daarop naar mij toe; dat er volgens haar nog heel wat foto's van o.a. schoolreisjes en sportdagen e.d. bij de Kagawanezen in de albums moeten zitten. "Misschien had zij zelf ook nog wel wat in haar albums zitten." Nou mijn mond viel open van verbazing, zo dicht bij het vuur en nog niet even gekeken of het werkelijk zo was. Ze durfde mij ook nog te vragen: "Jij ook?". Nee, natuurlijk niet, ik was al blij met die ene klassenfoto van de eerste klas uit 1966-1967. Maar gelijktijdig schoot mij te binnen dat ik nog ergens het programmaboekje moet hebben van het toneelstuk dat we in schoolverband zijn gaan bekijken in de "Koninklijke schouwburg te Den Haag". Dit moest ik gebruiken om ook Dolly uit te dagen haar foto albums door te bladeren op zoek naar foto’s m.b.t haar KAGAWA tijd. Ik mailde haar en daagde haar dus uit om haar albums door te spitten dan zou ik op zoek gaan naar het programma boekje.
En ik heb het gevonden, zat ingeplakt (is nog te zien), bij een werkstuk over Herman Heijermans. Met enige moeite (gezien het formaat) een en ander kunnen scannen en weer aan elkaar geplakt.Dit programmaboekje roept natuurlijk alleen herinneringen op bij de leerlingen van de twee 4e klassen uit het schooljaar 1971-1972. Maar is misschien toch ook leuk voor andere Kagawanezen gezien de namen van de toneelspelers die in het stuk "Schakels" meespeelden; Ko van Dijk, Manfred de Graaf, Guus Verstraete (neen geen familie van de Verstate's op de KAGAWA) en Anne-Wil Blankers. Van sommige spelers zelfs nog een handtekening gekregen bij de artiesten uitgang aan de zijkant van de schouwburg. En op de voorkant staat in mijn hiërogliefen ook de naam van de regisseur Wim van Rooij , die aanbood als onze lerares (mevrouw Busink) contact met hem opnam hij nog wel over het stuk wilde komen praten op school. Nou dat is dus ook gebeurd, alhoewel ik me daar verder niet zo veel meer van kan herinneren. Overigens staat er op de website onder "het was me het jaartje wel 1971-1972" ook nog het een en ander beschreven over "theater bezoeken".
Het leuke van mijn zoektocht was dan ook dat ik een werkstuk over Tanzania ben tegengekomen, dat ik samen met Hans de Groot heb gemaakt voor het vak aardrijkskunde van Dhr. Bleijenberg.
Zo Dolly ik heb mij aan de uitdaging gehouden, jij bent nu aan zet!!!!!!!! De plaatjes heb ik reeds aan jullie gemaild.
Groetjes,
Henk van Huisstede


Patty Veenis
1969-1974
20 april 2012

Hoi Erna,
Ik heb het gelezen. Gaaf zeg dat iemand dat heeft bewaard. Ik was het eerlijk gezegd vergeten allemaal.
Groeten, Patty Veenis

(red. reactie n.a.v. plaatsing tweede schoolkrant op de website.)

Sonja van Wensveen
1963-1967
19 april 2012

Dag Dolly,
Wel een beetje laat maar ik zat net op de kagawasite te kijken, naar de reuniefoto's en er werden wat namen gevraagd voor bij de foto's. Misschien heb je er nog wat aan, maar bijgevoegde foto's heb ik even gekopieerd om ze vervolgens mee te kunnen sturen, anders wist ik niet hoe ik een naam erbij moest schrijven. Maar ik ben degene met groene blouse, geel shirtje eronder, toen nog kastanjebruin haar, nu wit
Het is wel weer eens leuk zo terug te kijken op jouw site, erg veel werk voor je geweest. Nogmaals dank daarvoor!!

Hartelijke groetjes van Sonja van Wensveen(nu Hempenius sinds 1976)

(red. Goed voorbeeld doet volgen, wie heeft er nog meer namen onder de reüniefoto's voor ons?)

John Schutte
1968-1971
5 april 2012

LS.
Ik las in opsporing verzocht dat ik wordt gezocht. Hierbij gevonden dus.
Wat een geweldige site is dit. Af en toe wegdromen bij de foto's en artikelen. (Bleyenberg)
John Schutte

Erik Stam
1969-1974
1 april 2012

Hallo Henk,
Het ziet er fantastisch uit en moet een heel werk geweest zijn! Dat terugbezorgen heeft absoluut geen haast. Ben blij dat het nu een nuttige bestemming heeft. Succes verder!
Hartelijke groet,
Erik

(red. n.a.v. plaatsing eerste, door Erik beschikbaar gestelde, schoolkrant op de website.)

Edgar Heijmans
1967-1971
1 april 2012

Hallo John en Dolly,
Dit is echt heel leuk. Ik herkende alles direct weer. Ben benieuwd of er nog meer boven water komen. Ik heb ze helaas niet meer.

gr Edgar

(red. naar aanleiding van de eerste geplaatste schoolkrant, de Kagawaarnemer, op de website)

Joke Koeling
1965-1966
19 maart 2012

Hallo allemaal,
wat leuk dat jullie alles bijgehouden hebben en dat er foto,s bestaan van mijn tijd op deze school. Mijn broer Arjan Koeling staat op de klassefoto maar er is jammer genoeg geen klassefoto van 1965-1966.
Ik was toentertijd bevriend met Joke Groen en Willy den Dulk maar deze komen niet voor op de lijst. Ik heb nog les gehad van dhr. Bleijenberg, leuke man, is inmiddels overleden heb ik begrepen. Ik wens jullie veel geluk naar jullie zoektocht!
Hart. groet,
Joke Koeling.

(red. Joke refereert aan de lijst opsporing verzocht, en daar staan de gevonden Kagawanezen niet op.)

Hanny Barnhoorn
1977-1979
8 november 2011

hele leuke site,vooral leuk al de namen bij de klassenfoto's
vr.gr.
hanny barnhoorn

Rinus Visser
geen Kagawanees
11 juli 2011

Hoi,
ik heb nog wat updates voor jullie.
Ik zag mijn 2 neven (een tweeling) op klassenfoto's staan.
Ze heten John en Wim Visser.
In klas 3a 76/77 heb je eerst John en dan Wim Visser.
In klas 2a 75/75 idem.
In klas 2c 74/75 heb je volgens mij eerst Wim en dan John.
Ze woonden op Dalveen 24 destijds.

Gr. Rinus

Jan Peter Leenman
1967-1970
27 juni 2011

Hallo Dolly en Erna,
Wat een leuk idee! (verjaardagswensen voor dhr. Vernel) Helaas zag ik het bericht pas erg laat. . . Verleden week heb ik de Heer Vernel toevallig ontmoet in de hal van het huis waar hij woont. Mijn moeder heeft daar ook een appartement en stelde me aan hem voor. Vernel zat in een rolstoel maar was in voor een kort gesprekje. En dat ik nog uit de 'oude' MULO tijd kwam scheen hem deugd te doen.
Hartelijke groeten,
Jan Peter Leenman

Sylvia Brugmans
1969-1973
27 mei 2011

Hoi ladies,
wat is het leuk geworden!! tot mijn schande ben ik erg achter met mn mails......
vond t gaaf om al die verhalen weer te lezen.
groetjes van sylvia

Wilco Ploeg
1977-1982
21 mei 2011

Ik las het bericht van thuis bij, de familie Jongbloed woonde bij mij op het portiek gelegen aan de Meppelweg ik schrok er eigenlijk van dat Ans en Elly overleden zijn, ook las ik dat Cora de Graaf was overleden haar kende ik uiteraard van school het is jammer dat zulke mensen met het hart op de juiste plaats zo jong overlijden. Ik zou het leuk vinden om weer contact te krijgen met oud leerlingen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op deze site. Mijn beide ouders zijn onlangs overleden en ik ben vandaag weer eens door de oude buurt gefietst en ik denk, dat ik net als vele oud Kagawanezen hele fijne herinneringen heb aan deze tijd en de buurt waar we zijn opgegroeid. Ik hoop snel iets te horen van wie dan ook het lijkt me leuk oude memoires op te halen.

Een groet voor ieder van Wilco


Rob Vlaardingerbroek
1966-1970
11 mei 2011

Hoi,

Ziet er fraai uit allemaal!
Bedankt voor de mail met de mededeling dat het weer draait en al het werk wat jullie hier instoppen.

Groetjes,
Rob Vlaardingerbroek

Greet Buijs
1968-1972
5 mei 2011

Hallo Henk, Dolly of Erna,

Ik had zelf niet gereageerd op de oproep om een felicitatie te maken voor Meneer Vernel, druk druk druk, shame on me. Zag dat er een felicitatie op stond van Rieneke de Ruyter. Ik ben goed met haar bevriend geweest en zou jullie willen vragen of zij contact op kan nemen met mij. Zou het erg leuk vinden haar weer eens te spreken en las dat ze 2 mei in Nederland aankwam. Zij woont in Spanje dus ik kan haar niet zo makkelijk vinden. Mijn email hebben jullie natuurlijk en mijn mobiele nummer is 06-XXXXXXXX.
Hoop dat het lukt en vast bedankt.
Mijn complimenten trouwens voor de geweldig leuke site, je gaat gewoon weer terug in de tijd.

Groetjes Greet

(red. er is geprobeerd om Greet met de zus van Rieneke, Coby in contact te brengen, of het is gelukt?, is nog een vraag)

Dineke Sheikh - Taal
1964-1968
4 mei 2011

Hallo,
Bedankt om me een kopietje te sturen, en hier is veel werk aan besteed.
Heb ik bewondering voor, want je moet er maar tijd voor hebben.
Heel leuk voor mijnheer Vernel. Ik herinner me hem als een streng religieus iemand en heb niet echt veel leuke herinneringen aan die schooltijd.
Maar, ze zorgden er wel voor dat je een diploma haalde!
Groetjes, Dineke
Chicago


Leo Knoester
1966-1970
16 april 2011

Beste Dolly, Erna en Henk,
Mooi initiatief, bedankt (ook voor de update van de website ) !
hartelijke groeten, Leo Knoester

Hans Timmers
1966-1971
16 april 2011

ja, wat een goed initiatief, zal zeer zeker reageren, heb ook de laatste foto's van hem gezien
totaal niet veranderd....... groet hans

Riek van Rhijn
1966-1970
8 april 2011

Hallo,
ik heb nog mijn examenschrift met examennummer van 1970, daarbij: de examenopdrachten voor Nederlands, Duits, Engels en Frans, meetkunde A en algebra A. In het schrift zijn beschreven de boeken die gelezen moesten worden, de gedichten , de bestudeerde onderdelen van aardrijkskunde, geschiedenis en kennis der natuur . Is hier belangstelling voor???
Riek (van Rhijn)

(red. Natuurlijk!!!!, dankzij Riek is alles nu op de website geplaatst)

Inge van Amerom
1966-1971
7 april 2011

Hallo Dolly,
Op mijn werk nog wat oude foto’s gevonden. Misschien kunnen jullie er nog wat mee op de mooie nieuwe site.
vrgr Inge

(red. Bedankt voor de moeite, de foto's hadden we al maar de documenten zijn te zien onder Reünie 27-03-2004 en dan Overige.)

Fred van Maanen
1972-1977
7 april 2011

Hallo,
Ik heb de site al een aantal malen bekeken. Tot nu toe nog steeds niets mee gedaan. Zag dat bij mijn naam stond dat ik nog gezocht wordt. Liever door jullie dan door de politie! Vandaar nu een reactie. Ik vindt de site erg mooi en leuk. Het roept een hoop herinneringen op.
Ik verneem nog wel van jullie. Fred van Maanen


Noor v.d. Kleij
1961-1965
7 april 2011

Haha, wat me opvaldt aan alle reakties is dat iedereen faudloos NL schrijfdt, zowel in speling als steil. Hebben we tog noch wat geleerdt daar ;o)

(red. grapje, kan je wel tegen toch Noor?)

Leen Kool
1961-1965
4 april 2011

Hej allemaal,
Met genoegen de nieuwe website "doorgespit" Ziet er goed uit allemaal. Het zal zo'n vijftig jaar geleden zijn geweest dat ik als één van de eerste leerlingen deze school betrad. Heb er over het algemeen best fijne herinneringen aan.

Over de heer Vernel.
In mijn ogen een fijne man, van wie ik de bijbelse uitspraken niet meer herinner. Wel, dat hij leerlingen soms aansprak met "mijn beste vriend (vriendin) en boterletter...." als hij of zij een beurt kreeg om over het geleerde iets te vertellen. Met veel plezier het stuk "thuis bij...."over de heer Vernel gelezen. Ik hoop van harte dat hij nog een aantal jaren van het leven mag genieten.

Over de heer Bleijenberg
Daar oa. Engels van gehad. Goeie vent ook. Vooral het uitspreken van bepaalde engelse woorden werd goed geoefend.

Over de heer M. Pot
Vervelende man. Streng. Kreeg daar Frans en Duits van. Door een akkefietje in de vierde en dus examenklas mocht ik mijn Duitse boeken inleveren van hem, zodat ik niet meer aan de Duitse les kon deelnemen. Dat zou ook gevolgen hebben voor het examen natuurlijk maar hij had buiten de waard gerekend nl mijn moeder, die daar een stokje voor heeft gestoken. In één van de reacties op de site las ik over een leerlinge die met een puntmuts op in een prullenbak naast hem moest staan. Zou in deze tijd niet meer kunnen gebeuren. Hij zou zich dan voor de rechter moeten verantwoorden.

Over de heer Vemeij
Leraar Nederlands. Ging na schooltijd met zijn scooter naar huis en dat bleek in Maasland te zijn. Jaren later kwam ik zelf in Maasland te wonen vanwege mijn werk.

Over Henk (van Huisstede) beter bekend als de speurneus
Ben vooruitlopend op de reunie van 2004 zijn geheime rechterhand geweest en heb mij bezig gehouden met het opsporen van leerlingen n.a.v. lijsten die hij mij mailde. Hoe??? Dat was en blijft een groot geheim net als de kok die zijn recepten niet verteld.

Over mijzelf
Vanaf december 2006 werk ik niet meer. Kon toen van een soort VUT regeling gebruik maken en op mijn zestigste ging ik met FLO (= functioneel leeftijdsonstlag). Ben nu 62 jaar. Voor de rest wil ik nog refereren aan één van de nieuwsbrieven van weleer. Daarin is een heel verhaal over mijzelf gepubliceerd.
Ik ben benieuwd of er nog meer klasgenoten zullen reageren. Tot dusver zie ik alleen een reactie van Helma Verveer en Noortje van der Kleij.

(red. Wij kunnen nog opmerken dat het werk van Leen, als geheime rechterhand van de speurneus, net zo goed was als de recepten van de kok.)

Anja van Veelen
1973-1978
3 april 2011

Schoolgenoot!
Ik denk in de opsomming van het personeelsbestand nog een mevrouw te missen die geschiedenis gaf. Ik herinner me haar naam niet, wel dat ze opper nerveus was en daar in haar handelingen ook van getuigde. Ze kon totaal geen orde houden, was machteloos t.o.v. de groep tegenover haar. Toch zijn we met haar naar Leiden geweest naar een archeologisch museum waar mummies getoond werden. Dat weet ik nog heel goed, en zeker ook hoe ik daarvan onder de indruk was.
Als je me je emailadres toestuurt, kan ik jullie de paar foto's die ik heb ook toesturen.
En eigenlijk past dit niet op de laatste plaats, maar mijn complimenten voor de prachtige site!!!
Hartelijke groet, Anja van Veelen

(red. Weet iemand misschien de naam van de hierboven omschreven docent en heeft iemand misschien ook wel een foto van haar?)

Betty van de Gaag
1972-1976
3 april 2011

Hoi Dolly,
Leuk dat jullie er nog zo actief mee zijn. Succes met alles en ik ga gauw kijken!
Gr. Betty

Ellen de Vries
1974-1975
3 april 2011

Dat is wel heel lang geleden, haha.
De meesten op de foto komen me bekend voor maar zou hun namen niet meer er bij kunnen zetten.
groetjes, Ellen de Vries.

Herma Verveer
1961-1966
2 april 2011

leuke website!
Van 61 tot 66 zat ik op de kagawamulo en heb nog wat herinneringen, die ik wil delen. Bijv. toen dhr, Bijkerk op school kwam, hij kwam erg onzeker over in mijn ogen en we plaagden hem vaak door als ie niet keek, zijn koekje kapot te slaan. We noemden hem "kakie"! Verder vond ik hem wel goed lesgeven. En dan de hr. Pot: potverdorie wat een sadist was dat! Keihard met krijtjes gooien als je volgens hem niet oplette en ook met de houten borstel gooide hij vaak. En dan dat gemene lachje van hem, als ie iemand geraakt had! Regelmatig sloeg ie z'n zoon Loek in elkaar op de gang en dan zaten we met z'n allen te sidderen in de klas. Jammer dat ie nog zo lang op school is gebleven. Van de hr. Bleijenberg herinner ik me dat ie zo goed kon voorlezen, volgens mij was hij de beste leraar van de school. Ik herinner me goed hoe hij uitlegde en voordeed, hoe je the in het engels moest uitspreken: met je tong tussen je tanden en dan blazen en dat met de hele klas tegelijk! Hr Vernel, inderdaad met die grote zakdoeken en hoe hij eens vertelde dat er pillen op de markt waren, waar een lintworm in zat om te vermageren en dat dat natuurlijk erg slecht was. Hij kwam altijd komisch nonchalant over en lachte veel. Wat een nostalgie allemaal zeg. Misschien reactie van klasgenoten?,
Groetjes Herma.

Roelf de Boer
1966-1972
1 april 2011

Vanaf maart 2007 woon ik in West Friesland in een prachtige stolpboerderij, kijkend over landerijen en bloembollenvelden.
Maar ook zijn er momenten om terug te denken aan die bijzonder fijne tijd op de Kagawaschool en om terug te verlangen naar die begin 70er jaren met al die leuke contacten en onvergetelijke schoolvriendschappen!
Gefeliciteerd met de nieuwe site. Zal er zeer regelmatig naar kijken.
Aan alle bekenden de meest hartelijke groeten en...
Roelf

Anita Beekink
1967-1971
1 april 2011

Ik vind de site stukken beter, heel mooi, leuke foto's van Vernel en Bleijenberg. Mijn kinderen hebben bij de zoon van Vernel gezeten op de Populier. Is daar conrector. Heb toen van oude Vernel een brief gehad geweldig. Bleijenberg was mijn favoriet. Kon ik heel goed mee opschieten. Ja, waar blijft de tijd. Ben al oma van kleinzoon van 1 1/2 en daar is de tweede al opkomst, van mijn dochter en mijn zoon wordt ook vader. Dus hopen we in oktober 3 kleinkinderen te hebben. Heb nog gemaild met Leny Jongbloed, die heeft al 11 kleinkinderen!!!
Groetjes Anita

Anja Bleijenberg
1970-1974
31 maart 2011

Hallo Henk, Erna en Dolly,
We hebben met veel plezier de vernieuwde website bekeken. Het ziet er allemaal heel goed uit. Bedankt voor het "Thuis bij" verhaal over mijn vader. De foto's zijn er echt mooi opgezet zo! Fijn dat jullie zoveel goede herinneringen hebben aan mijn vader. Die heb ik natuurlijk ook en dat maakt het zo leuk om erover te lezen. Heel erg bedankt ook namens mijn moeder.
Groetjes, Anja

Thea de Ridder
1962-1966
31 maart 2011

Hallo Henk,
Erg leuk zo de foto weer te zien, Maaike is in ieder geval heel herkenbaar. Ik heb mijn rapport er nog even bij gepakt, maar er staat voor 1963 – 1964 alleen klas 2 met Bleijenberg als klasseleraar. Ik ben nog erg bezig met Yvonne Munts, ik had zo gehoopt haar nog een keer te zien. Het was echt een klap te horen dat ze overleden is.
Deze week ook even de schoolsite bekeken. Heel veel succes met jullie prachtige werk.
Met vriendelijke groet ook voor Maaike, Thea de Ridder.

Monique Spiewakowski
1965-1967
31 maart 2011

Beste mensen,
Alhoewel kort op de Kagawa-Mulo gezeten vond ik het toch leuk om het eea te lezen, ga zo door zou ik zeggen! Heel veel succes verder met jullie web-site,
Hartelijke Groeten, Monique Goedhart

Monique Hamer
1981-1985
31 maart 2011

Wat leuk om al die leraren weer te zien!
Gr. Monique

Leendert Spaans
1961-1963
31 maart 2011

Beste Henk,
Ik sta niet op deze foto (klas 2 1963-1964). Helaas, want ik heb zelf ook geen foto van de tweede klas. Ik zou dus op de andere foto, die destijds gemaakt is, moeten staan.
Na het tweede jaar ging ik samen met twee andere leerlingen naar het lyceum. Ronald Heheman (?) en ik naar Overvoorde, een derde leerling (Henk ?) naar de Zuiderpark-hbs. Daarom kom je mijn naam niet meer tegen in klas 3 en 4. Daar is nog een aardig verhaal aan verbonden. Na het Kerstrapport van klas 2 vroeg de heer Vernel een tiental ouders of zij het goed vonden, dat hun kinderen een klas zouden overslaan. Hij wilde er zelf apart in investeren met extra lessen op de zaterdagmiddag (we hadden nog school op zaterdagochtend tot 11 uur). Zo kwam er een klasje bollebozen, dat harder ging werken dan de rest. De lessen op zaterdagmiddag van Vernel (van ca 11 tot 13 uur) waren best goed, Bleijenberg en Pot deden ook mee. Maar al gauw haakten er een paar af. Te veel huiswerk. Uiteindelijk bleven we met drie leerlingen over. Vernel veranderde het plan: niet een jaar overslaan, maar naar het lyceum. We moesten dan na de overgang naar de derde van de Kagawa af en kwamen in het nieuwe schooljaar terug in klas 2 van het lyceum, na een toelatingsexamen wiskunde, Nederlands en Engels aan het begin van de zomervakantie. Geen jaar winst, maar een jaar 'verlies' eigenlijk. Maar de keuze van Vernel was heel goed. Vernel zorgde er voor, dat we er klaar voor waren en we slaagden dan ook alle drie voor het toelatingsexamen. Voor mijn gevoel gingen we van een kleine knusse school met een paar docenten, die je vaak voor twee of drie of vier vakken had, naar een enorme instelling met voor elk vak een andere docent. Maar achteraf, als je de maten van de scholen van nu kent, stelde het nòg niks voor. Overvoorde had toen ca 500 leerlingen. Als Vernel mijn talenten niet had gezien was mijn toekomst anders geworden. Hij was de motor achter dit plan. Ik ben hem er altijd dankbaar voor gebleven en is op de achtergrond ook altijd een voorbeeld voor me geweest: er uit halen, wat er in zit bij je leerlingen ! Bleijenberg deed ook echt mee, maar Pot kennelijk tegen zijn zin. Want hij was nog cynischer en hatelijker dan anders. Zo liet hij één van de meisjes, die aanvankelijk ook in het topklasje zat, een les lang met een puntmuts op haar hoofd in zijn prullenbak naast zijn bureau staan, zodat ze flink ingepeperd kreeg hoe waardeloos ze was. Ik zie nog de tranen en de van angst verstijfde klas voor me. Tot laat in mijn leven had ik van tijd tot tijd nachtmerries van die man. Korte tijd later verliet Pot de school (misschien wel vanwege dit incident) en werd hij opgevolgd door mw. Busink, echtgenote van ons schoolhoofd op de Kaj Munk. Zij was ook behoorlijk streng, maar niet onredelijk.

Vernel had allerlei rare uitspraken. Zijn 'bijbelspreuken' zorgden altijd voor humor in de les, want ze werden vooral door hem gebruikt als hij op een ironische manier orde wilde houden. Als hij de klas binnenkwam was de begroeting altijd zeer melig: "Zo, geliefde boterletters !". De jongens konden er meer om lachen dan de meisjes, die eerder wegliepen met (of verliefd waren op) Bleijenberg.
In de eerste twee jaar had de school ook een basketbalclub voor na schooltijd. We kregen, als je lid werd van die club, les van iemand, die het ontzettend goed kon en die wij gelijkstelden aan de wereldsterren van de Harlem Globetrotters, een Amerikaans showteam, dat in die jaren basketbal in de hele wereld populair maakte. Alle lange jongens van de school werden lid van die club en we gingen er fanatiek tegenaan. Maar plotseling hield het ook weer op. Er gingen weer te veel leerlingen van af en dan kon je geen partijtjes meer spelen.
Binnenkort zal ik eens in de fotoalbums van mijn oude moeder kijken of daar nog schoolfoto's zijn te vinden van mijn twee jaar Kagawa-tijd.
Dank voor jullie website en compliment voor het interview met de heer Vernel. Het ontroerde me zeer. (In Overvoorde kwam ik in de klas met zijn dochter Lenie. Tot aan het eindexamen kon ik zodoende makkelijk af en toe de groeten aan hem doen.)
Met vriendelijke groeten, Leen Spaans.

(red. De oude heer Pot heeft tot en met het schooljaar 1965-1966 op de Kagawa Ulo-Mulo les gegeven en mevrouw Busink is inderdaad in 1962 begonnen op de Kagawa met lesgeven.)

Albert Hollander
1970-1975
31 maart 2011

Hallo ,
Eerst even mijn complimenten voor deze zeer mooie nieuwe website. Hierbij wil ik even namen doorgeven van een foto van de reunie in 2004. Het gaat om foto 76.jpg met drie personen aan tafeltje. Links ben ik zelf Albert Hollander , in het midden Henk Roes en rechts weet ik niet.
Succes en hartelijke groeten, Albert Hollander.

Paul van der Poel
1961-1966
30 maart 2011

Dolly, Erna en Henk,
Vraagje: op de startpagina staat een nieuwe klassefoto. Weten jullie welk schooljaar dit is? Op de voorste rij (links) kan ik mezelf herkennen, alleen de foto is te klein van formaat om dit goed te kunnen beoordelen. Ik vermoed dat dit de 2e klas was van het schooljaar 62-63.
Kunnen jullie deze foto digitaal aan mij versturen?
Leuke site!!!
Groetjes,Paul van der Poel

(red. Paul is ons net voor, we gaan aan die Kagawanezen waarvan uit onze administratie blijkt dat het mogelijk is dat zij in deze klas 2 1963-1964 hebben gezeten deze klassenfoto mailen, met de vraag "Sta jij op deze foto en of weet jij nog namen van de Kagawanezen op deze foto?")

Joke van der Gaag
1970-1975
30 maart 2011

Beste Dolly,
Wat een mooie website is het geworden.
Ik heb met veel plezier het stuk over dhr. Vernel gelezen, hij is niets veranderd! Wat ik ook erg leuk is dat onze tweede kleinzoon (6mnd) Jasper heet net als dhr. Vernel!
Groetjes, Joke Thierry- van der Gaag.


Maurits Baks
1970-1975
30 maart 2011

Hallo mensen,
De site ziet er prachtig en overzichtelijk uit. Heb net de reunie foto's nog eens doorgelopen, heel erg leuk allemaal. Nogmaals gefeliciteerd met de vernieuwde site.
Groet uit het Heerenveense :)


Ria de Nas
1969-1971
29 maart 2011

Hallo Dolly,
Leuk dat de site weer on line is!! Ziet er mooi uit.
Met vriendelijke groet, Ria Bleyie- de Nas


Riek van Rhijn
1966-1970
29 maart 2011

leuke site trouwens en beter leesbaar dan dat gedoe op schoolbank.
Groet'n Riek(je van Rhijn)

Willem Kuitems
1969-1973
29 maart 2011

Hi beste mensen.
Gosh, al weer 7 jaar geleden, het wordt haast tijd voor de volgende reunie... mmmmaar dan mag een ander de batches maken... :-P Het was leuk de website weer eens te bekijken en de sfeer van 7 jaar geleden weer te herinneren.Er is een hoop werk van gemaakt, erg leuk.
Ik hoop dat het goed met iedereen gaat? Misschien wil je mijn mail doorsturen.
Bedankt voor de kennisgeving van de site en tot een volgende keer.
Hartelijke groeten, Willem

Leny Jongbloed
1967-1971
29 maart 2011

Onze complimenten voor het geheel!
Was heel druk gisteren, zodat ik het nu pas gekeken heb.
Hartelijke groet, Leny en Jan Dijkshoorn.

Gina Dijkstra
1978-1982
29 maart 2011

Leuke/mooie site, één om trots op te zijn.
Groetjes Gina Dijkstra

Richard van de Sande
1965-1970
28 maart 2011

Wat een prachtige site! Mijn complimenten. Het is ontzettend leuk om op deze manier jeugdherinneringen weer tot ´leven´ te zien komen, mijn dank is groot!
hartelijke groet (ook aan alle oud/klasgenoten)
Richard van de Sande.

Anja Scheer - Zwalve
1972-1979
28 maart 2011

Gefeliciteerd met jullie nieuwe website!
Dit ben ik nu! De dame op de door jou gestuurde foto ben ik niet en ik weet ook niet wie de dame erachter is! Veel succes verder!
Groet Anja Scheer-ZwalveErna en Dolly Vink
1969-1974 en 1965-1969
28 maart 2011

Hoi Dolly,
Misschien lukt het jou om het gedicht te vinden, dat ik moest leren bij het vak Frans van meneer Hoeve (ho-even) zoals ik het me nog vaag kan herinneren....
c'est l'heure de la classe
à dit la mère: "en route"
les petites yeux (vol met slaap werden langzaam geopend.....
liefs Erna

J'ai trouvé!!!! Lachen, ik heb dit gedicht ook geleerd van meneer Hoeve.

Dolly

Le départ pour l'école
"C'est l'heure de la classe, a dit la mère, en route !"
Les yeux plein de sommeil, les petits écoliers,
S'habillent à tâtons, mettent leurs gros souliers,
Et les voilà partis, grignotant une croûte.
Qu'il fait froid ce matin ! Les arbres, en déroute,
Se courbent sous le vent qui cingle les halliers ;
Et la neige, poudrant les sillons réguliers,
S'attarde sur la terre et la recouvre toute.
Oui, l'école est bien loin et l'hiver est bien dur !
Marchez, pourtant, marchez d'un pas vaillant et sûr,
Enfants, vers le Devoir, le Travail, l'Espérance...
Chacun, pour le pays, doit peiner à son tour...
Marchez vers le savoir ; car vous serez, un jour,
Humbles petits cerveaux, le cerveau de la France.

Jacques NORMAND


(red. voor meer gedichten zie schooldocumenten, gedichten uit je examenlijst.)

Hans van Egmond
1964-1968
28 maart 2011

Hallo mensen,
Gefeliciteerd met de nieuwe site. Ga zeker nog eens rustig “bladeren”.
mvg Hans van Egmond

Vilda von Arnoldi
1963-1967
28 maart 2011

Hallo lieve mensen (ik richt me in dit geval maar tot jou Dolly omdat ik je nog steeds op Hyves heb) en jullie moet bedanken voor deze FANTASTISCHE SITE!!! Eindelijk kan ik weer herinnering ophalen, GEWELDIG! Met een lach en een traan ben ik minstens al een uur, maar ik denk vast langer, alle foto's vooral van mijn jaren op deze leuke schooltijden, aan het bekijken.
Ik heb enkele vragen en kan ook aanvullingen geven, maar doe dat liever later, maar wil ze hier wel even opsommen:
Ok laat ik het hierbij maar even houden. O ja, jullie hadden toen ook nog wel een soort video van de reunie. Kan die niet meer hier geplaatst worden of desnoods op YouTube? (of staat ie er al op?)
He jongens, nogmaals COMPLIMENTEN voor deze site! Je hebt me er weer enorm gelukkig mee gemaakt, het was een belangrijk stuk in mn leven geweest....en wil dit ook zo blijven koesteren.... vandaar dat ik hoop dat jullie me aan wat emailadressen kunnen helpen.
Bedankt vast en lieve groet uit Vleuten, tot mails, Vilda

(red. De filmpjes worden binnenkort op de website geplaatst!! en de andere vragen van Vilda zijn direkt aan haar beantwoord)

Hans Jongejan
1963-1967
28 maart 2011

Hallo,
De school aan de Beresteinlaan heeft intussen alweer een nieuwe naam, nl.: Zuid-West-College. Erg leuk deze site! Het is me overigens een aantal jaren geleden, toen ik een lijst met "e-mail adressen" van jullie kreeg, nooit gelukt daar enig e-mail adres op te vinden. Zouden julllie me die misschien alsnog willen toesturen?!
Gr.,Hans

(red. e-mail adressen zijn i.v.m. privacy alleen nog onder bepaalde voorwaarden beschikbaar info admin@kagawa.nl)

Ella Kamphuis - van Amerom
1964-1968
28 maart 2011

Hallo Erna, Dolly en Henk,
Ik heb nog eens de foto's bekeken van de reünie en heb de volgende informatie bij 2 foto's voor jullie. In het begin bij de foto: toch best lastig de badges bevestigen sta ik zelf te prutsen om de badge vast te spelden, het is wel gelukt hoor! Bij de foto met onderschrift: starsisters staat links (voor de kijker) Irene van der Poel. Succes met de mooie website verder.
Nog een vraag: hoe zoek ik het e-mailadres op van klasgenoten als er achter de naam bij de klassenfoto een sterretje staat?
Met vriendelijke groet, Ella Kamphuis van Amerom

(red. De teksten onder de foto's zijn aangevuld, en er bestaat geen koppeling tussen de namen en een e-mail adres)

Donald Uythoven
1964-1970
28 maart 2011

Geweldig om deze site te bekijken. Ik zou het wel weer leuk vinden om contact met mijn vroegere klasgenoten te krijgen.Succes

Marina Muurling
1968-1972
28 maart 2011

Hallo,
Bedankt voor jullie bericht. Veel succes met de Website.
Met vriendelijke groet, Marina Muurling

Ellen Struik - Krens
1974-1977
27 maart 2011

Dag Dolly,
De nieuwe website ziet er goed uit, mijn complimenten. Succes verder met de site.
Vriendelijke groet, Ellen

Kitty Schweinsberg
1969-1971
27 maart 2011

Beste website beheerders,
Geweldig dat jullie het e.e.a. weer oppakken maar een verwijzing naar de site zou wel makkelijk zijn.
Groeten Kitty Choenni Schweinsberg

(red. de verwijzing staat er toch echt (2x))

Maaike van Huisstede
1961-1966
27 maart 2011

Leuk gedaan hoor broertje (en anderen natuurlijk). Hulde.
Een groet, Maaike

Cees Weeda
1964-1969
27 maart 2011

Beste Dolly,
Website is mooi geworden. Complimenten. Toen ik het bericht zag dacht ik hé weer een reunie. Maar helaas. Misschien iets voor de toekomst. Hebben jullie misschien ook een maillijst? Hoor het graag.
Met vriendelijke groet, Cees Weeda

Jeroen Soer
1976-1981
27 maart 2011

Bedankt allemaal voor dit leuk initiatief en de mooie site.

Danny Segijn
1970-1974
27 maart 2011

Leuk en prachtig weer voor elkaar gekregen.

Gerard Spaans
1971-1975
27 maart 2011

Beste Dolly, Erna en Henk,
Mooi stukje werk, erg leuk. Bijgaand mijn adres voor het bestand en een foto van vandaag. In de loop van de tijd is er dus veel veranderd.

Overigens niet een foto van mijn alledaagse tenue, ik zou anders niet veel klanten voor mijn andere bedrijf over houden.Veel succes met het verwerken van alle reacties.
Gerard Spaans

(red. Jij Gerard kan ons, Kagawanezen, nu vertellen of het waar is dat er geen onderbroek onder de schotse kilt wordt gedragen!!!!!)

Het enige wat er onder zit is..... de toekomst van Schotland...Cheers, Gerard

Jan Bolijn
1962-1966
27 maart 2011

Beste kagawanezen, ik heb de mail in goede orde ontvangen. Bedankt. Ook voor jullie inspanningen.

Jan Bolijn

Sandra Hollander
1975-1979
27 maart 2011

Hallo,
Ik wist niet dat KAGAWA.nl bestond en via Ria Pronk kreeg ik het vandaag toegestuurd. Ik heb genoten van het verhaal over dhr. Vernel en alle foto's die jullie op de site hebben gesteld. Ik ben wel in de schoolbank.nl opgenomen, maar dat werd me op den duur te ingewikkeld en ben mijn paswoord kwijt. Daarom kijk ik daar niet meer op/in. Ik woon sinds 1995 in Zwitserland en werk als Verpleegkundige op een eerste hulp. Verder heb ik geloof ik geen aanvullende informaties over de MAVO-tijd. Ik kan me nog goed aan een paar klasgenoten herinneren en ben t.n.t. nog bevriend met Ria Pronk, waarmee ik in de klas zat. Ik heb in 1979 examen gedaan waaronder het vak Natuurkunde. Omdat de klas niet al te best was had dhr. Werkmeester ons beloofd, als we als klas een gemiddelde Eindcijfer hadden van 7 of meer, trakteerde hij op een etentje. Helaas voor hem hadden we erg ons best gedaan en hebben we heerlijk bij de chinees gegeten! Ja een paar oude klasgenoten en leraren zou ik best wel eens willen zien of spreken, maar wie weet komt er nog eens een keer een reunie!?!?!?!?!? In iedergeval zal ik vaker op de website kijken en hardstikke leuk dat jullie deze site beheren! Bedankt en wie weet tot schrijfs of ziens
Hartelijke groeten, Sandra Ritmeester-Hollander

Vera Borgers
1978-1981
27 maart 2011

Beste mensen,
Dank voor jullie mail inzake nieuws over de website van de Kagawa. Ik kwam mijzelf tegen bij 1978/1979 klas 2a, alleen mijn achternaam klopt niet. Mijn naam is Vera Borgers (bij de foto staat Vera Keus).
Groeten, Vera Mooie site trouwens.

(red. Sorry voor de fout, we hebben e.e.a. gecorrigeerd)

Noor van der Kleij
1961-1965
27 maart 2011

Hallo,
Gefeliciteerd met de nieuwe site! Ziet er strak uit. Ik zat ff te neuzen in het personeelsbestand en vond de oude Pot. Wat een vreselijk mens was dat. Hij treiterde de minder weerbare leerlingen en genoot daar zichtbaar van. Ikzelf stond meer op de gang dan dat ik in de klas zat bij hem. (Beetje overdreven uiteraard)... Hij kon me zitten aanstaren en als ik dan opkeek zei hij: sla je ogen neer, je zit arrogant te kijken. Als ik dan nietsvermoedend mn wenkbrauwen optrok dan zat ik weer buiten. Niet zo erg want ik ben meermalen een week verwijderd en moest dan in de lerarenkamer zitten. Kon ik lekker mn huiswerk maken en van Bleijenberg kreeg ik wel eens een bakkie koffie ;o) En in de klas vocht hij zn ruzies met Loek (zn zoon) uit. Dan kregen we te horen hoe brutaal hij tegen zn moeder was geweest. Ik zat me dan plaatsvervangend te schamen.

Van Pot hebben we wel degelijk Frans en Duits geleerd, maar als mens vond ik hem een dikke 0.
Zet het maar op de site, ben benieuwd naar andere reacties.

Arjen Petri
1978-1981
27 maart 2011

Beste leden van de redactie van deze site,
Ik werd door m'n broer, ook oud-Kagawa leerling gewezen op jullie site. Mijn naam staat op de lijst van oud leerlingen waarvan jullie nog geen e-mailadres hebben. Dus bij deze. Leuk dat jullie dit initiatief genomen hebben. Het lijkt mij een heel omvangrijke klus. Heel veel succes ermee!
met vriendelijke groet, Arjen Petri

(red. Goed voorbeeld doet volgen, Welkom!!)

Rob Moor
1968-1973
27 maart 2011

Goed werk!!!!!!
Bericht: Meatloaf. Gedaan door Rob Kuit en Rob Moor, dus niet Ronald Beekhuizen!!
Groet Rob

(red. Bedankt voor deze correctie, de tekst op website is aangepast.)

Erik Stam
1969-1974
27 maart 2011

Beste mensen,
Bedankt voor de informatie. Ben uiteraard gelijk gaan kijken op de site. Pure nostalgie. Bij schooldocumenten zag ik aan afbeelding van een schoolkrant De Kagawawaarnemer (jan. 74) De tekeningen (voor en achter kant en binnenin) heb ik verzorgd toendertijd! Ik heb nog twaalf schoolkranten hier thuisliggen ( (jaar 71, 72, 73, 74) niet compleet. Leuk om te lezen. Diverse interviewsmet docenten en nog een " in memoriam" van de heer Vernel over het overlijden van juffrouw Hoogeveen.
Met groet,Erik Stam (jaargang 70-74)

(red. Wij zijn in overleg met Erik of de door hem verzamelde schoolkranten op de website mogen en kunnen worden geplaatst, je hoort hier meer van.)

Willy den Dulk
1966-1969
27 maart 2011

Leuk om weer een berichtje te krijgen van jullie.
Met vriendelijke groeten Willy
(red. Graag gedaan!)

Loek Zwagers
1968-1972
27 maart 2011

Geweldig!!!

(red. Uit het e-mailadres bleek, na enig zoekwerk, dat Loek Zwagers de afzender is)

Hans Hilgevoord
1965-1969
27 maart 2011

Allereerst gefeliciteerd met jullie nieuwe site. Het ziet er erg goed uit. In de ledenlijst zie ik mijn geschreven Hans Hilgevoort maar mijn naam wordt met een “d” geschreven (Hilgevoord). Ook heb ik bij het doorkijken van de reünie foto’s (27-3-2004, vandaag precies 7 jaar geleden) een foto aangetroffen waar ik op sta maar bij de tekst staat: “Sjaak van der Linde?”. Het gaat om foto 26 22:04.
Met vriendelijke groet,Hans Hilgevoord
(red. Bedankt! we hebben alles aangepast)

Ria van den Berg-Lindhout
1965-1970
27 maart 2011

Top de website. Ik vond de vorige uitvoering ook al erg goed, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Leuk dat onze school zo'n aktief stel mensen heeft die dit allemaal bijhoudt. Bedankt dus!
Groeten Ria

Marco Raaphorst
1980-1984
27 maart 2011

Ik zie bij personeel onder Dhr. J.F. Dijkstra staan dat 'ie Engels gaf. Maar ik heb altijd Aardrijkskunde van hem gehad. En Duits. Technisch, DNS, moet kagawa.nl ook doorverwijzen niet alleen de www.kagawa.nl (dus met www ervoor). Site is handig verder.
Groeten,Marco
(red. aanvullingen verwerkt)

Dolly Huisman -Vink
1965-1969
7 maart 2011

Misschien ook wel aardig om dit gedicht op de website te plaatsen, het is namelijk voor veel Kagawanezen heel herkenbaar. Misschien zijn er zelfs nog wel meer examengedichten te achterhalen?
(redactie: Prima idee!!!! dus stuur je examengedichten naar admin@kagawa.nl)

Ich hab es nicht gewollt van Felix Berner

Und fragst du mich nun sag
Wie hat das angefangen?
Ich hab es nicht gewollt
Ich bin doch mitgegangen

als ich durch die Strassen ging,
an Balkonen, Fenstern, Stiegen
Jude neben Juden hing,
habe ich geschwiegen.
Ich weiss noch, dies ganz bestimmt.

Zwischen Leichen, halb zerfetzt, habe ich vielleicht geschrieen.
Ich weiss nicht mehr, nichts mehr gewiss, nur dies: Es herrschte Finsterniss.
Und fragst du mich: nun sag wie hat das angefangen?
Ich hab es nicht gewollt und bin vorbeigegangen....


dhr. P.E. van Veller
1963-1966
5 maart 2011

Sorry dat het wel lang heeft geduurd voor ik reageerde. De reden is dat ik problemen met mijn hart heb gehad en in het ziekenhuis heb gelegen, maar dat is nu gelukkig weer goed. Daarna heeft mijn vrouw een ongeluk gehad en dat heeft natuurlijk ook veel aandacht en tijd genomen. Nu gaat alles weer wat beter en gaan de gewone zaken weer zijn beloop nemen. Iets over mijzelf: Na de Kagawatijd zijn wij getrouwd en naar Boskoop vertrokken, waar ik leraar werd aan een Mavo, later adj.directeur en daarna directeur van dezelfde school. In 1992 werd deze school onderdeel van een fusie met 6 andere scholen en kon ik met vervroegd pensioen. We zijn toen verhuisd naar Sleen in Drenthe en ben ik parttime gaan werken als docent, eerst in Emmen en later in Coevorden. Nu geniet ik van de vrije tijd en heb ik ook meer tijd voor mijn hobby's: t.w. het vervaardigen van keramiek (samen met mijn vrouw) en al vele jaren ben ik keurmeester van een aantal hondenrassen op hondententoonstellingen.
M.b.t. tot de keramiek kan ik u zeggen dat mijn vrouw en ik al vele jaren op kunstmarkten staan in Nederland en in Frankrijk. De laatste jaren zijn wij dat i.v.m. onze leeftijd (resp 71 en 68 jaar) aan het afbouwen. Wij hebben vele jaren in Drente, t.w. in Orvelte en in Assen op de kunstmarkten gestaan. Verder houden wij ons overigens ook bezig met steenhouwen in hardstone , albast en serpentijn.
Al met al hebben mijn vrouw en ik samen met onze twee zoons, schoondochters en kleindochter een prachtig leven achter de rug en hopen wij dat nog vele jaren zo te houden. Juist toen ik uw mail ontving hebben wij heel veel herinneringen aan de Kagawatijd weer opgehaald en je staat er dan versteld van hoeveel details uit die tijd nog in je geheugen zitten!
Hopelijk hebt u nog wat aan deze mail en anders misschien voor een volgende keer.
Met vriendelijke groeten van Peter van Veller


Marjoke Pelser-Bosselaar
1975-1978
13 februari 2011

Het klopt dat ik op geen van de foto’s van de 1ste klassen 1974-1975 sta want ik ben op 23 oktober 1975 van Rotterdam naar Den Haag verhuisd, in de herfstvakantie, en daarna ben ik op de KAGAWA begonnen. Mijn eerste uur was bij dhr. Werkmeester en ik werd gelijk voor de leeuwen gegooid ik moest tussen Wim Boersma en Krijn Jongejan gaan zitten. Het eerste wat Wim zei was: “Kom je ook uit Rotterdam dan” en ik in plat Rotterdams: “Kan je dat horen dan” ”Nee hoor” Vanaf toen waren we vrienden. Groetjes Marjoke


Klik hier om terug te gaan naar de Startpagina


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 1.00 Seconden

:: phpib2 phpbb2 style by phpbb2.de :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::