Kagawa
 advertentie 
 Modules
· Startpagina
· 01. Het begin .. ..en wie zijn wij.
· 02. Opsporing verzocht.
· 03. Klassenfoto archief.
· 04. Schoolfoto archief.
· 05. Schooldocumenten.
· 06. Reünie 27-03-2004.
· 07. Personeelsbestand.
· 08. Thuis bij .......
· 09. Reacties.
· 10. Contact.
· 11. Schoolkranten
· 12. Felicitaties dhr Vernel
· 13. Nieuws archief startpagina
· 14. Wensen 2012-2013
· 15. Familieberichten
 
 Totaal Hits
We ontvingen
2750903
paginabezoeken sinds 6 april 2007
 

Hieronder de verzamelde gelukwensen aan dhr. Vernel welke wij van jullie hebben ontvangen op admin@kagawa.nl. Al deze gelukwensen worden op de verjaardag van dhr. Vernel 29 april 2011 als een soort boekwerkje aan hem overhandigd.
DOE MEE en mail je gelukwens aan dhr. Vernel naar admin@kagawa.nl

Felicitaties van leerlingen en leerkrachten
Verzameld, vormgegeven en geprint
door Dolly Huisman - VinkOverhandiging felicitaties aan dhr. Vernel
29 april 2011


Vandaag 29 april 2011, weer een gedenkwaardige dag, geven William and Kate in Londen elkaar het ja-woord, goed jullie hebben gelijk het zal wel “the yes word” zijn.
Maar er is meer aan de hand vandaag, alle Kagawanezen wiens e-mailadres bekend is bij ons zijn middels een mailing al ingelicht, en de trouwe websitekijkers hebben het natuurlijk ook al gelezen.
29 april is natuurlijk……………………………………………………juist ja, je weet het nog goed………………………
Sportdag op de Kagawa Ulo-Mulo-Mavo, tenminste dat was het in mijn Kagawatijd (1966-1972), en ook daarna, is mij verteld.
Natuurlijk weten wij allemaal dat deze sportdagen ter ere van de verjaardag van dhr. Vernel waren georganiseerd. Dit jaar hebben wij aan jullie allemaal gevraagd je felicitatie voor dhr. Vernel, die vandaag 93 jaar is geworden, te mailen aan admin@kagawa.nl zodat wij de felicitaties in een boekwerkje aan dhr. Vernel konden aanbieden.
Niet dat het stormliep maar inmiddels zijn er toch wel 64 felicitaties binnengekomen en Dolly Huisman – Vink heeft alle felicitaties verzameld, vormgegeven, geprint en gebundeld tot een prachtig boekwerkje, bedankt Dolly voor je inzet, het liep weer als vanoudst.
Jammer vond ik het wel dat zowel Dolly als Erna Vink verhinderd waren om naar de verjaardag van dhr. Vernel te gaan en hem het cadeau te overhandigen, zij hebben een ontmoeting met dhr. Vernel wel verdiend na al hun werk voor de Kagawareünie en Kagawawebsite.
Ik werd dus eigenlijk vrij laat voor het blok gezet dit zelf te gaan doen; gelukkig kwam ik als “ras optimist” op het idee om wellicht de 93ste inzender van een felicitatie mee te vragen. Maar helaas kwamen wij niet zo ver met het aantal inzendingen, daar ging mijn optimisme. Toen maar een Kagawaloterij gehouden onder de inzenders, en bij de trekking kwam als eerste nummer 42 uit de bus. De nummers waren gekoppeld aan het nummer vermeld bij de felicitatie op de website, en was dus de eer om het cadeau aan dhr. Vernel te overhandigen voor Monica Brouwer, alleen jammer dat Monica in Spanje, Barcelona woont, dus een onmogelijke zaak om dat aan haar te vragen. Als tweede werd nummer 13 getrokken. Zou het ongeluksnummer nu dan eens geluk brengen, nee hoor want toen ik Sjany Roest uiteindelijk aan de telefoon had bleek het toch ongeluk te brengen, want Sjany moest helaas werken. Drie keer is scheepsrecht nummer 28!!!!, ja hoor wel een zeer bekende naam (zie thuis bij ….) Leny Jongbloed, gelukkig kreeg ik van Leny te horen dat zij wel mee wilde gaan naar dhr. Vernel en zo kwam het dat wij met plantjes voor op het balkon en een plant voor in de huiskamer, maar vooral met het boekwerk vol felicitaties van leerlingen en ook twee leerkrachten richting dhr. Vernel reden.

De bescherming van de lift (zie ook thuis bij………dhr. Vernel) was ondertussen verwijderd en de dame van de informatie welke etage en welke deur zat nog wel op haar plek alleen was haar volume dusdanig terug gedraaid dat je moeite moest doen om haar te verstaan.
We kwamen zonder dat dhr. Vernel iets wist, dus echt als verrassing, alles was wel besproken met Carla, een van de dochters. Dus aangebeld en er werd Leny en mij open gedaan en we werden hartelijk begroet door Leny, de oudste dochter van dhr. Vernel, zij wist van onze komst. Binnen in de huiskamer zaten dhr. Vernel en zijn schoonzoon, de man van Leny, televisie te kijken; het huwelijk van William and Kate.
Ik zag dat dhr. Vernel mij wel herkende, maar onzeker was of Leny nu bij mij hoorde of niet.
De televisie werd uitgedaan, ik had de plantjes op de tafel gezet, zodat ik dhr. Vernel een hand kon geven om hem te feliciteren. Leny feliciteerde dhr. Vernel ook en overhandigde hem de kamerplant maar de onzekerheid was nog steeds op dhr. Vernel zijn gezicht te lezen. Wie is dat? We pakten een paar klapstoelen van het balkon en toen we net zaten hielp Leny dhr. Vernel uit zijn ongewisheid: “Weet u nog wie ik ben?” vroeg ze uiterst vriendelijk “Ik ben Leny Jongbloed, en heb net als mijn zussen Elly en Ans Jongbloed op de Kagawa gezeten.” “Jongbloed” herhaalde dhr Vernel “de naam komt me bekend voor maar ik kan er geen beeld bij vormen.”

Ik vertelde dhr. Vernel van de actie via de mailing en op de website met de vraag aan oud leerlingen om felicitaties voor dhr. Vernel in te sturen. Ondertussen reikte ik aan Leny het ingepakte boekwerkje aan en zocht in de tas naar het fototoestel. Wees gerust, het zat er in en ik was nog op tijd om de foto van de overhandiging van het boekwerkje te nemen, zie hieronder.


Dhr. Vernel pakte het cadeau uit en bladerde nieuwsgierig door het boekwerkje, heel erg leuk vond hij het cadeau en vervolgde “Welke directeur krijgt dit op zijn 93ste verjaardag van zijn leerlingen.” en "Dank aan allen die hier aan hebben meegewerkt en ik zal het van de week allemaal eens rustig gaan lezen." Het cadeau werd trots door dhr. Vernel getoond aan dochter Leny die met de thee vanuit de open keuken de kamer in kwam lopen.

Leny stelde dhr. Vernel allerlei vragen, over deze feestdag, wat hij al gedaan had vanmorgen op zijn verjaardag, en of er ‘s-avonds nog feest was, zijn gezondheid, zijn dagbesteding enz, enz en dhr. Vernel antwoordde op elke vraag uitgebreid.
Ik moet nu natuurlijk wel gaan oppassen voor die Leny, want straks ben ik mooi mijn baantje als reporter voor ”Thuis bij ……“ kwijt.

Over zijn dagbesteding vertelde hij dat hij elke werkdag naar de dagbehandeling ging om te praten, te helpen en wat hij toch ook wel als zijn taak zag, de mensen te vertellen over “het geloof”, want er zaten in dit complex mensen van allerlei signature, gelijkgezinde gelovigen maar ook Katholieken en ook mensen met geen geloof. Hij had het toch voor elkaar gekregen dat er nu voor en na het eten gebeden werd, al deed niet iedereen mee, er werd gebeden. Uit zijn verhaal werd het me heel duidelijk dat dhr. Vernel het onderwijzen toch echt in het bloed had, en het nooit zou verleren.
Leny maakte toch wel een hele goede beurt door te zeggen dat zij van dhr. Vernel ook Bijbelsegeschiedenis op de Kagawa had gekregen. Dhr. Vernel zei met uitgestoken vinger (zoals hij op school ook altijd deed): “Ik ben blij dat je dat zegt.” Dat Leny dat nog wist, want dan had hij het toch goed gedaan om het Woord te verkondigen.

Ook vertelde hij weer hoezeer hij zijn vrouw toch wel mist maar ook hoe prettig hij had samengewerkt op de Kagawa met dhr. Bleijenberg, die het roer heeft overgenomen toen hij de Kagawa verliet. Dhr. Bleijenberg was echter veels te vroeg overleden.

Dhr. Vernel zat echt op zijn praatstoel en nam zelfs geen tijd om iets te drinken, we kregen te horen waar hij allemaal gewerkt had en hoeveel gulden hij daar als kwekeling met acte verdiende. Waar hij allemaal had gewoond, hij ging echt terug in de tijd, en soms keek hij verbaasd als wij aangaven dat we iemand of een straat of een school uit Dordrecht niet kenden.
Wel bleek dat dhr. Vernel ook lid was geweest van Jubal uit Dordrecht, net als dhr. en mevrouw Busink. Dit is binnenkort hier op de website te lezen in de schoolkranten “de Kagawaarnemer” uit de zeventigerjaren; welke wij van Erik Spaans hebben gekregen en nu aan het bewerken zijn zodat ze leesbaar op de website kunnen worden geplaatst.

Dochter Leny en de schoonzoon van dhr. Vernel hebben ondertussen het gekregen boekwerkje doorgekeken en zeggen dat zij het heel erg leuk vinden.
Het werd al weer tijd voor ons om op te stappen, dhr. Vernel had nog een drukke avond voor de boeg met kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen.
We namen hartelijk afscheid en dhr. Vernel liet nogmaals weten dat ik iedereen moest bedanken voor dit leuke en unieke cadeau, dus bij deze.

Napratend en met weer een leuke ervaring rijker verlieten wij het appartementencomplex, wat er van binnen en buiten wel heel erg mooi uitziet.

Hans Hilgevoord
1965-1969
nummer 66

Beste meneer Vernel,

Allereerst van harte gefeliciteerd met uw 93 ste verjaardag.

Anekdote: In 1967 deed KAGAWA mee met de onderlinge schoolkampioenschappen dammen. Een selectieprocedure (onderlinge wedstrijden) was bepalend om te worden afgevaardigd namens KAGAWA. Wegens tijdgebrek had u besloten de mogelijkheid te bieden om ’s-avonds de selectiewedstrijden te spelen en daarvoor kwam u speciaal naar school. Toen ik op een avond kwam en er verder niemand bleek te zijn bood u zich aan met mij te dammen. Op uw kamer heb ik toen van u gewonnen en u bood mij gelijk aan deel te nemen aan de schoolkampioenschappen. Daar heb ik uw vertrouwen niet beschaamd en ben in mijn poule als 1e geëindigd.

Met vriendelijke groet,
Hans Hilgevoord

Robbert van de Sande
1964-1968
nummer 65

Hallo beste Dolly, Erna, Henk

Mijn grote waardering voor dit initiatief! Tijdens de reünie 2004 werd de schriftelijke reaktie van Vernel nog voorgelezen door jou Erna, schriftelijk, omdat toen zijn gezondheid al broos was, wat zijn aanwezigheid helaas verhinderde.
Nu is dat dus Zeven jaar later!
Inderdaad mooi, wanneer deze mens, een felicitatie van deze omvang krijgt, op zo hoge leeftijd.

Het volgende/schrijf mijn geachte direkteur maar namens mij:

Tegen mijn vrouw, kinderen, en vrienden bezig ik vaak de "uitdrukking":
"Wij danken u van harte en prijzen uw naam in stilte".
Bij mijn weten een gezegde, door ú gebruikt, tijdens die beroemde Sixties. Nooit hoorde ik dit een ander zeggen. Chapeau, heer Vernel. Ik denk nog wel aan de scheikundelessen destijds en de goede sfeer tijdens die lessen. Terwijl ik niet écht een beta ben. Hopelijk is uw gezondheid in orde en beter dan tijdens de reünie destijds.
Mijn beste groet. Het ga U goed.
Robbert van de Sande

Aangenaam drietal: Weer moet ik lachen, want erg leuk, wat jullie doen!
Graag lees ik jullie resultaat en Zijn reaktie.

Intussen van harte gegroet: Robbert: 1964-1968....remember......

Rene van de Weetering
1969-1971
nummer 64

93 jaar meneer Vernel, wie had dat gedacht.
Ik heb, achteraf ,goede herinneringen aan de school
en u heeft persoonlijk toch een stukje bijgedragen
aan mijn opvoeding...ik ben méér dan goed terechtgekomen.

Ik wens u een goede gezondheid en prachtige verjaaardag toe

Rene van de Weetering

Ellen Nijveld - ter Meulen
1969-1973
nummer 63

Hallo Dhr Vernel,

Van Harte Gefeliciteerd met het bereiken van de respectable leeftijd van 93 jaar.
Kent U mij nog een beetje?
Ik kreeg van u scheikunde les en deed hierin examen. Op de de dag van het mondeling examen, dacht u mij een positief zetje te geven.
Eerst schok ik wel even, toen herpakte ik mij, wat uw bedoeling was, en ging het mondeling erg goed.
Ik ben gelukkig getrouwd met een analytisch chemisch analist en onze oudste zoon is net afgestudeerd aan het HBO chemische technologie.
Zelf ben ik al jaren werkzaam op het med. microbiol. Lab aan het MCH als analist. Onze andere zoon is verpleegkundige en de jongste wil forensische onderzoek studeren. U ziet de scheikunde zit helemaal in de familie.
Een fijne dag en bedankt voor de wijze lessen.


Anja Bleijenberg
1970-1974
nummer 62

Beste heer Vernel,

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Wat een mooie leeftijd 93 jaar. Van Carla begreep ik al dat jullie er een gezellige dag van gaan maken.
Een hele gezellige dag toegewenst namens de hele familie !

Groetjes,
Theo, Anja, Lisanne en Erik

Gerda Hinnen
1963-1966
nummer 61

Beste heer Vernel,

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag. Wat geweldig om zo'n mooie leeftijd te bereiken in goede gezondheid. Ik wens u een heerlijke dag toe met uw dierbaren.
Aan mijn schooltijd (1963-1966) bewaar ik hele goede herinneringen. Geweldig leuk om de foto's op de Kagawa-site te bekijken. Ik woon al 30 jaar in Brabant, kom niet vaak meer in Den Haag. Des te leuker is het om "het oude schoolgebouw" en omgeving terug te zien.

Ik hoop van harte u volgend jaar weer een gelukwens te mogen sturen!!!

Een lieve groet,

Gerda

Rita Mulders
1966-1968
nummer 60

Allereerst natuurlijk de hartelijke gelukwensen aan dhr. Vernel. Ik hoop dat het voor hem een fijne en vooral gezellige dag wordt met veel bezoek en goede wensen.
Dat onze wensen en boekje daar vooral een bijdrage aan mogen leveren.

Het mooiste wat ik van onze "jan" altijd vond was zijn aanwezigheid op de vrijdagavonden als wij op school meededen aan het volleyballen en er op een bepaald moment er ook een soort disco was. Denk hierbij niet aan de hedendaagse disco's, maar het bescheiden draaien van plaatjes door een deejay lees leerling). Onwijs gaaf en voor die tijd best vooruitstrevend. Er mocht ook worden gedanst echter mocht je niet tegen elkaar aan staan. Vernel kwam dan ook regelmatig kijken of er niet teveel " geslijpt" of " geslowed" werd.
Om een en ander goed vast te stellen kwam hij dan naast je staan en hield zijn hand plat als een soort meet instrument tussen jou en je vriendje. Was de benodigde 10 centimeter akkoord dan mocht je doordansen anders moest je het dansen staken.

Jaren later op de dansschool moest ik hier nog regelmatig aan denken, daar was geen Vernel, dus dansten wij heerlijk zonder toezicht over de dansvloer.

Met vriendelijke groet,

Rita Mulders

Yolanda Ruiter
1976-1977
nummer 59

Beste meneer Vernel,

Whoooh wat vliegt de tijd. Niet te geloven. Ik kan mij mijn eerste dag op de Kagawa nog scherp voor de geest halen. Ik kwam midden in het jaar in de derde klas. Samen met Joop Pronk. Wij waren een paar vreemden in de bijt.

Wat was de Kagawa anders dan ik gewend was! Wat was het hier streng! Er hingen nergens spiegels op de toiletten. In de pauze mochten alleen de vierdejaars van het schoolplein af. En diegenen die rookten rende altijd zo snel mogelijk het schoolplein op om achter het muurtje zoveel mogelijk te kunnen roken voor er 2 docenten op het plein kwamen surveilleren. Maar ik heb nergens zoveel lol gehad en ben nergens met zoveel plezier naar school gegaan als daar.

Ik kan mij nog herinneren dat ik met Paula aan de achterkant van het gebouw (aan de slootkant) langs de ramen op onze knieën het schoolplein probeerden te verlaten om wat bij de bakker te kopen in de kleine pauze…Nou mooi dat we gesnapt werden. Meneer Nijman stond daar in een keer bij een open raam met zijn armen in zijn zij. Paula en ik rolde om van het lachen maar meneer Nijman zag het als een serieuze overtreding waar niet om gelachen kon worden. De gymlessen van onze Olympische held meneer van der Veer. Wat hadden we toen een mooie zomer! In mijn herinnering lijkt het wel of we elke dag buiten gym hadden. Dan de franse lessen van de heer … (ooh ik weet zijn naam niet meer) die altijd begonnen met zingen. Prachtig vond ik dat. Ondanks dat ik zo vals als een kraai zong en hoopte dat iedereen uit volle borst ging zingen want dan kon ik ook mee doen zonder dat mijn talentloze stem opviel.

Van u kreeg ik scheikunde. Een leuk vak vond ik dat. En wonderbaarlijk was ik er nog goed in ook. Ik kan mij herinneren dat u altijd met voorbeelden uit de praktijk kwam om deze te koppelen aan scheikundige zaken. En ik ging dit altijd heerlijk te betwisten. En wat doe ik zelf nu? Ook ik neem (als iemand iets niet snapt) een voorbeeld om het probleem toegankelijker te maken. Ja, zo zie je maar weer. Ik heb nog veel meer dan alleen scheikunde van u geleerd. Ik heb zelfs een strategie overgenomen!

Lieve meneer Vernel, bij deze wil ik u hartelijk bedanken voor 2 hele leuke jaren bij u op school en alles wat ik daar geleerd heb!

En een hele fijne verjaardag en voor de tijd die u nog gegeven is een goede gezondheid!!

Hartelijke groeten en liefs Yolanda Ruiter (toen die lange blonde uit Kwintsheul).
Erik de Willigen
1973-1977
nummer 58

Dag meneer Vernel,
ik wil u van harte feliciteren met het behalen van de mooie leeftijd van 93 jaar!!!!! Ik hoop dat u de 100 haalt.
Ik herinner me u nog als een strenge maar rechtvaardige direkteur van een school waar ik me heel goed heb thuis gevoeld.

Hartelijke groet,

Erik de Willigen

Rieneke de Ruiter
1967-1971
nummer 57

Hallo allemaal;
Graag had ik hem persoonlijk willen feliciteren. Een waardelijke leeftijd!! Ik ben pas 2 mei in Nederland en woon nog steeds in Spanje, dus dan maar een fotootje van Rieneke de Ruiter.

Jullie alvast bedankt voor alle moeite en veel sukses

Gjs

Rieneke de Ruiter
Maaike van Huisstede
1961-1966
nummer 56

Meneer Vernel,
Hartelijke gelukwensen met uw verjaardag. Ik wens u een hele prettige dag en een goede gezondheid toe.
Vriendelijke groeten,
Maaike van Huisstede (zij die mooi op het bord kon schrijven)


Dolly Huisman - Vink
1965-1969
nummer 55

Beste meneer Vernel

Heel hartelijk gefeliciteerd met het behalen van deze mooie leeftijd! Dankzij de kwaliteit van het onderwijs op uw 'schooltje' heb ik indertijd moeiteloos mijn diploma behaald, ondanks het vele verzuim mijnerzijds wegens astma.
Ik wens u een hele fijne verjaardag met uw familie.

Hartelijke groet,
Dolly Huisman-Vink (1965-1969)

        


Henny Dielh - van der Elst
1965-1969
nummer 54

Meneer Vernel van harte gefeliciteerd met uw verjaardag, wat een prestatie 93 jaar!!!

Henny van der Elst (schoolperiode 1965-1969)

Henk Koens
1962-1964
nummer 53

meneer Vernel,
Ik wil u bij deze van harte feliciteren met uw verjaardag. Wat vliegt de tijd.
Ik wens u een fijne dag toe.

Henk Koens


Gerda Brochard
1962-1966
nummer 52

Beste meneer Vernel,

Vanuit Brabant wil ik u van harte feliciteren met uw 93ste verjaardag en ik hoop dat u deze dag met uw dierbaren en in goede gezondheid mag vieren.
Dit jaar hoop ik mijn onderwijsloopbaan te beëindigen en te gaan genieten van wat het leven nog meer voor mij in petto heeft.
Een lieve groet van Gerda Brochard


Marianne Ruseler
1966-1971
nummer 51

Geachte heer Vernel,

Hartelijke felicitaties met uw feestelijke verjaardag op 29 april. Ik wens u en uw familie een hele fijne en gezellige dag toe.

Nooit zal ik vergeten hoe u mij dag in/dag uit kwam ophalen en weer naar huis bracht in de winter van 1969. Na mijn verkeersongeluk eind september was ik lange tijd thuis. Aangezien ik in mijn examen jaar zat heeft u gezorgd dat ik bijlessen thuis kreeg en na enig herstel en alleen nog een been in het gips was u met sneeuw of gladde wegen altijd stipt bij mij thuis om mij op te halen en weer thuis te brengen.

Ik ben u daar nog altijd dankbaar voor.

Hartelijke groeten,

Marianne Ruseler
1966-1970 Kagawa

Mary van den Wansem - Zuidam
1964-1968
nummer 50

Mijnheer Vernel,
van harte gefeliciteerd met uw verjaardag, wat een gezegende leeftijd. Ik wens u een fijne dag en een goede gezondheid, vriendelijke groet, Mary van der Wansem

Erna Grol - Vink
1969-1974
nummer 49

Beste meneer J. Vernel,

Ik wil u van harte feliciteren met uw 93e verjaardag.
Met heel veel plezier heb ik samen met Henk en Dolly gezocht naar alle leerlingen en docenten, die vroeger op de Kagawa hebben gezeten.
Een reünie was het logische gevolg. Ik was heel erg blij, dat ik met een tip van Ton en Lottie (Kok) Trijsburg uw adres kon achterhalen. U stond nl. niet vermeld in het telefoonboek en we wilden u natuurlijk ook graag uitnodigen voor de reünie in 2004. Het was heel spannend om langs de deuren te lopen van de woningen aan uw straat en het naamplaatje te vinden met uw naam erop. U was ook gevonden!
Ik heb goede herinneringen aan mijn Kagawa-tijd. De school was streng en we kregen gedegen onderwijs. Het was een spannende tijd. Minirokken, make-up, je eerste sigaretje stiekem roken bij de brandtrap.
U probeerde ons af te remmen in al die ontwikkelingen. Mijn knalpaarse oogshaduw moest ik een keertje van mijn gezicht verwijderen. Ik had daar moeite mee. Ik liep naar het toilet. Keek in de spiegel. Ik vond het mooi. Heel stil ben ik weer de klas ingegaan. Er werd niet meer over gesproken. Heel mooi vond ik dat van die tijd. Waar ik heel blij en trots op ben is het feit, dat ik na een slecht 3e jaar op mijn rapport las, dat ik was overgegaan naar de examenklas van Mavo3 en het jaar daarop het felbegeerde papiertje van Mavo 4 in de wacht kon slepen. In de avonduren heb ik mijn Havodiploma met gemak gehaald en later mijn Pabo-diploma, Speciaal onderwijs bevoegdheid en Remedial teaching.
Vanaf 1993 ben ik met veel plezier werkzaam in het basisonderwijs.
Ik wens voor u alle goeds en hoop dat u met alle reacties op een prettige manier kunt terugkijken op uw Kagawa-tijd.

Liefs Erna Grol-Vink
Kagawa periode 1969-1974

        


Anita Zwiers - Beekink
1967-1971
nummer 48

Zeer geachte heer Vernel,

Ik wil U via deze weg heel hartelijk feliciteren met uw 93e verjaardag. Geweldig, wat een leeftijd! Hoop dat U dit nog in goede gezondheid kunt vieren. Ik heb jaren geleden nog eens een brief van U gehad. Toen zaten mijn kinderen op de Populier bij Uw zoon. Inmiddels hebben we een kleinzoon (zie foto met mij erbij) van onze jongste dochter. In oktober hopen we nog 2 kleinkinderen te krijgen. Ik ben nu 56 jaar en 37 jaar getrouwd. Mijn ouders zijn inmiddels 83 en 81 en in redelijke conditie, zij wonen sinds 10 jaar in het Bezuidenhout vlakbij mijn broer Roy.
Met respect denk ik terug aan de tijd op Kagawa. Wij kregen een stuk opvoeding mee, wat ik tegenwoordig nog wel eens mis op de scholen. Want O wee, als de heer Vernel boos was, kon je je wel bergen haha. Kan er nu hartelijk om lachen, maar heeft toch duidelijk indruk gemaakt.
Ik wens U een hele gezellige dag, samen met Uw familie en nog een goede gezondheid toe.

Hartelijke groeten,
Anita Zwiers-Beekink

Hans Timmers
1966-1971
nummer 47

Beste heer Vernel,
Laat ik beginnen met u te complimenteren met het behalen van deze respectabele leeftijd van 93 jaar en als ik de foto’s van U nu zie, bent u niets veranderd! Naar mate je zelf ouder wordt is het besef en de waardering om in goede gezondheid ouder te mogen worden, een groter en intenser voorrecht. Vooral als je zelf in de leeftijd komt, ik ben nu 57 waarbij veel mensen te vroeg om je heen weg vallen, ga je dat meer ervaren. In mijn verbeelding wellicht wat geholpen door oude foto’s was U een grote kerel waar ik mede door het hoogte verschil flink tegen op moest kijken…. Het waren voor U als directeur toen roerige tijden, studenten rellen, de provo’s, anti oorlogdemonstraties maar vooral toch dat lange haar van de jongens…. Ik kan mij nog herinneren dat U terloops in de gang van de school opmerkte dat het nu toch wel echt tijd werd om naar de kapper te gaan. Om eens een fatsoenlijke broek aan te trekken en die verkeerd ketting om je nek maar thuis te laten…. De trend om je boeken in een “pukkel” (legertas) te dragen werd ook niet gewaardeerd vanwege het beschadigen van de leer boeken. Voor de dames waren er natuurlijk ook de beperkingen; de minirokjes die meer op een ceintuur leken konden echt niet door de beugel, laat staan alle buitensporige opgemaakt “clowneske” gezichtsmake-up……. Afspoelen!

Futiliteiten zouden wij nu zeggen maar in die tijd….stormachtig en spannend. Ik heb de tijd op de Kagawa altijd als een van de plezierigste periode van mijn studieperiode ervaren met ook de meest bijgebleven herinneringen. Tegen mijn kinderen zeg ik ook altijd geniet van de school - en studieperiode die tijd is zo belangrijk en werken kan je je hele verdere leven nog.

Maar laat ik mijzelf eerst nu maar eens voorstellen; ik ben Hans Timmers, heb de Kagawa (M)ULO doorlopen van 1966 tot en met zomer 1971. Als ik mij niet vergis heb ik van U ook les gehad in natuur en scheikunde naast de vele ander (inval) lessen. Met de scheikunde heb ik niet veel gedaan, ben na de Mulo verder gaan leren, heb mijn Havo 5 diploma gehaald. Aangezien ik toen al aardig kon tekenen ben ik naar de Academie van Beeldende Kunsten(HBO) in Rotterdam gegaan en ben daar afgestudeerd als binnenhuisarchitect/ architectonisch vormgever. Mijn ambitie lag toen al meer bij de architectuur, ben toen ook gaan werken bij meerdere architectenbureaus. In de jaren eind 80 begin 90, heb ik de architectuur opleiding gevolgd aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Tijdens die opleiding bleek mijn interesse ook nog verder te gaan dan alleen de architectuur en meer naar de conceptuele en ruimtelijke kant van onze omgeving namelijk de stedenbouw. Vanaf 1994 ben ik werkzaam als ontwerper bij een van Nederlands bekendste en grootste bureau voor Stedenbouw, Landschap en Architectuur, KuiperCompagnons in Rotterdam. Naast het werken heb ik natuurlijk ook nog een gezinsleven; ben getrouwd met een mooie en lieve vrouw Monique en samen hebben wij twee geweldige kinderen; een dame Claire en een heer Koen! Zoals U ziet verliest iedereen uiteindelijk zijn “wilde haren” …….


Meneer Vernel, ik hoop dat U kunt genieten van de” déjà vu” van alle oud leerlingen en wens U nog vele goede en gezonde jaren toe.

Bijgaand nog wat foto’s van toen en nu:

Schooljaar 1970/1971Rome 2010, ik Hans, Claire, Koen en MoniqueWinnie van der Kleij - Bos
1967-1971
nummer 46

Dag meneer Vernel,

Hartelijk gefeliciteerd met het bereiken van deze zeer respectabele leeftijd.
Ik wens u en de uwen nog gelukkige en gezonde jaren toe.

Hartelijke groet,
Winnie Bos, examenjaar 1971.

Fenje Drop
1965-1968
nummer 45

Van harte gefeliciteerd, een gezond jaar en een gezellige dag toegewenst vanuit Zeeuws Vlaanderen van

Fenje Drop
Terneuzen
Kagawa 1965-1968

Marja van Zuylen - van Houdt
1970-1975
nummer 44

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en ik wens u gezonde jaren toe.
Op naar de 100.

Marja van Houdt

Agnes van Dijk - Ouwens Nagell
1961-1965
nummer 43

Beste meneer Vernel,

Via de Kagawa site hoorde ik dat u binnenkort 93 jaar wordt. Voorwaar een formidabele leeftijd. Ik wil u danook graag langs deze weg een berichtje sturen.
Ik heb, al weer lang geleden, tweemaal bij u in de klas gezeten aan het begin van de Kagawa MULO, in 1961 en 1964. Misschien herinnert u zich mij nog: Agnes Ouwens Nagell. Ik heb voor het gemak een klassefoto bijgesloten, waar ik op sta. Ik ben degene met het donkere haar bovenaan de foto. Het derde meisje aan de linkerkant van mij, degene zonder bril, is Anja van Dijk. Met haar broer ben ik getrouwd.


Ik heb veel goede herinneringen aan u, maar het meest zijn mij toch bijgebleven de vele spreekwoorden die u gebruikte. Inmiddels heb ik wel ervaren dat deze spreekwoorden veel wijsheid bevatten. Zo had u het vaak over "ik weet niet waar het schip zal stranden, maar stranden zal het". Een andere heel behartenswaardige was "onze lieve Heer heeft rare kostgangers" . Sindsdien ben ik erg gecharmeerd van spreekwoorden en gebruik ze vaak om mijn kinderen iets te illustreren. Ook zij vinden het erg leuk en pakken ze zelf ook op.

Ik wil nog iets over mijzelf vertellen. Zoals gezegd ben ik getrouwd met de broer van mijn klasgenootje Anja van Dijk. Toch wel bijzonder. Deze maand waren wij 40 jaar getrouwd. Inmiddels hebben we ook een prachtige eerste kleinzoon. Ik sluit ook nog een recente foto bij, uiteraard met kleinkind.


Natuurlijk ben ik wel wat veranderd en kost het wat moeite om dezelfde kleur haar te behouden, maar ik nog steeds dezelfde (reebruine) ogen.

Graag wil ik tot slot een hele mooie verjaardag toewensen en ik hoop dat er nog vele mooie jaren op u wachten.

Agnes van Dijk-Ouwens Nagell


Monica de Garcia - Brouwer
1971-1975
nummer 42

Beste Meneer Vernel,

Mijn naam is Monica en ik was op de Mavo in het jaar 1971 ongeveer.
Ik ben de Kagawa heel dankbaar voor het goede en strenge onderwijs wat ik heb gekregen onder U leiding . Het streepjes systeem iedere week heeft goed geholpen en voortdurend proefwerken.

Ik heb het talen pakket genomen en daarna ook nog de Havo 5 afgemaakt. Ik heb er nu heel veel profijt van en woon sinds 1980 in Barcelona , ik ben al bijna 31 jaar getrouwd en heb 2 lieve spaans nederlandse kinderen.

Ik heb hierdoor geweldig werk , ik zit op de verkoop afdeling van een drukkerij en reis regelmatig naar Nederland. Allemaal dankzij het goed onderwijs dat ik heb genoten op de Kagawa.

Bij deze wil ik van Harte feliciteren en wie weet is er weer eens een reunie.

Heel veel groetjes uit Barcelona.
Monica Brouwer
( Ik was een klein indisch meisje met veel krullend haar ). Maar dat bent u al vergeten, al die leerlingen.

Carla Luik - van der Gijp
1962-1967 leerling, 1972-1975 en 1985 docent
nummer 41

Beste meneer Vernel,
Vanuit Ommen natuurlijk ook een verjaardagsgroet van mij Carla van der Gijp, al 38 jaar getrouwd met Joop Luik. Wij hebben drie kinderen en drie kleinkinderen. Ik heb nog jaren les gegeven op allerlei scholen door het hele land. Wij waren nogal gek op verhuizen. Nu woon ik in Ommen en ben ik kunstenares en aangesloten bij kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle. In de bijlage kunt u een van mijn vele schilderijen zien. Ook heb ik een website: www.carlaluik.nl

Wat een geweldige leeftijd heeft u bereikt! Ik hoop dat uw gezondheid goed is en dat u het nog naar uw zin heeft. Als dat zo is dan wens ik u toe dat er nog heel wat goede jaren mogen volgen.
Kan ik mij nog iets herinneren van die goeie oude Kagawa? Allereerst dat ik al die vier jaar het ontzettend naar mijn zin heb gehad. Nooit ging ik met tegenzin naar school. Heb als leerling veel lol gehad en ook later als docent beeldende vorming ( heette destijds tekenen) altijd een goed contact gehad met de collega's. Wat ik me nog wel kan herinneren is een uitspraak, die u met regelmaat hanteerde: JE HEBT MENSEN EN FIETSBELLEN!!!. Komt het u bekend voor?? Ik zie u in gedachten voor de klas staan, mooie tijden waren dat. Om als docent te mogen komen werken op de Kagawa moest je uit een GOED NEST komen. Althans dat zei u tijdens de "sollicitatieprocedure ". Dat sollicitatiegesprek ging heel gemoedelijk. Laten we wel wezen: u had mij natuurlijk al vier jaar in de school meegemaakt. Enfin, dat is allemaal lang geleden. Al snel is Piet Bleyenberg toen directeur geworden. Ik ben met een tussenpose van een aantal jaren later nog eens als docent aangenomen, door Piet. Heel veel dank voor die mooie jaren op de Kagawa, waar discilpine en orde heerste, maar waar ook ruimte was voor plezier en waar er aandacht was voor de leerling. Zo dat is gezegd! Een hele mooie dag toegewenst. Hartelijke groet van CarlaKlas 4a
1971-1972
nummer 40Dineke Sheikh - Taal
1964-1968
nummer 39Karin Leegstra - de Beer
1973-1975
nummer 38Marijke Arts - Wolsheimer
1965-1970
nummer 37

Beste meneer Vernel,

Ik heb met belangstelling het interview gelezen dat u vorig jaar had met Henk van Huisstede. Ben blij dat het u naar omstandigheden goed gaat. Leuk ook de foto's van u te zien. Nog steeds heel herkenbaar hoor! Overigens heb ik nooit geweten dat uw voornaam Jasper is. Daar had je het vroeger nooit over. De leerkrachten werden netjes met u, mevrouw of meneer aangesproken.
Ik wil u hartelijk feliciteren met het bereiken van uw 93ste verjaardag. Een respectabele leeftijd. Verder wens ik u een gezond nieuw levensjaar toe en een feestelijke dag met allen die u dierbaar zijn.

Met een hartelijke groet van Marijke Wolsheimer
1965 - 1970


Rina de Boer
1967-1972
nummer 36

Hallo jarige meneer Vernel!
U bent nu vast de oudste van dit "Kagawa-stel"
Ook ik heb (32 jaar) in het onderwijs les gegeven
Wacht mij nu ook zo'n heerlijk lang leven?
De Kagawa heeft mede de basis gelegd
Dat mag ook wel eens gezegd.
Fijne verjaardag, het allerbeste!
Rina de Boer
1967-1972


Wout Sonneveldt
1968-1972
nummer 35

Geachte meneer Vernel, ik feliciteer u graag van harte met uw verjaardag en wens u een heel mooie dag toe en voor uw 93e levensjaar veel gezondheid. De Kagawa Mavo was onder uw bezielende leiding een fantastische school waar de leerlingen zich gelukkig voelden en dat is bijzonder belangrijk geweest voor alle leerlingen tijdens hun schooltijd maar ook in de jaren daarna.
Met een hartelijke groet, Wout Sonneveldt.

Marie-Louise van der Zwan
1974-1975
nummer 34

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.
Een hele prettige dag toegewenst van
Marie-Louise van der Zwan
Klas 1 - 1974.

Jan Gruiters
1968-1972
nummer 33

Dhr. Vernel 93 jaar. Dat is een welgemeende felicitatie waard.
Herinneringen aan de Kagawa zijn er genoeg. Het zijn vaak kleine fragmenten die zich onuitwisbaar hebben vastgezet in het autobiografisch geheugen. Ook de naam en persoon Vernel maken daar onderdeel van uit. De naam Vernel, een naam die je nooit meer vergeet. Dat geldt ook voor de persoon Vernel. Een man die ik vaag op het stoepje bij de ingang van de school zie staan als een niet te negeren vermaning 's-ochtends op tijd aanwezig te zijn.
Op een ochtend heeft hij mijn hart gestolen. Mondeling examen aardrijkskunde. De leraar aardrijkskunde was verlaat, dat zal wel een reprimande tot gevolg hebben gehad. Dhr. Vernel neemt de honneurs waar. Ik vrees het ergste. Maar hij verrast me met een reeks vragen over een opengeslagen atlaskaart. "Waar vinden we in Nederland aardgas?" Die vraag ben ik nooit meer vergeten. Het ging zo makkelijk dat ik op mijn sloffen een mooi cijfer haalde. Nooit heb ik geweten of Vernel mij het per ongeluk of juist expres makkelijk maakte. Ik koester de gedachte dat hij mij gewoon een beetje hielp, al verhoudt dat zich dat moeilijk tot de vleesgeworden degelijkheid die Vernel natuurlijk ook uitstaalde. Hoe dan ook, voor die ochtend ben ik hem eeuwig dankbaar gebleven. Een fijne verjaardag en voor daarna alle goeds toewenst!
Hartelijke groet,
Jan Gruiters

Rita Visser
1961-1965
nummer 32

Beste Hr. Vernel,

Allereerst heel hartelijk gefeliciteerd. Het is een leuk idee om dit lang deze weg te doen.
Het is heel knap als U mij nog zou kunnen herinneren,na zo’n lange perioden met zo veel leerlingen.
Misschien toch wel,omdat wij Uw eerste klas waren van de Kagawa-mulo.
Ik moet nog steeds wel eens terug denken,dat U met de fiets mij van huis kwam halen.
Ik had namelijk een paar dagen voor het examen het idee te spijbelen,samen met Rineke van der Kleij.
Dat vond U denk ik wat te toevallig.Ik botste bijna tegen Uw fiets,toen U bij mij in de straat op zoek was naar ons.
U was heel boos en ik moest gelijk naar school,anders kon ik het examen wel vergeten. Ik ging ook gelijk.
Dat was toch fantastisch, dat in die tijd dit soort dingen gebeurde.Dat U als hoofd van de school,persoonlijk op de fiets je van huis kwam halen. Dat is nu ondenkbaar.
Ook Uw lessen in de handelsvakken zijn mij goed van pas gekomen in mijn leven. Wij hebben namelijk altijd een eigen zaak gehad, en kon ik leuk de administratie doen.
In elk geval een hele fijne dag toegewenst,en groetjes van Rita Visser.


Henriëtte Grashoff - Berkel
1964-1969
nummer 31

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!!! Ik wens u een heel fijne dag toe in goede gezondheid.
Ik herinner me u nog heel goed.
Vooral één anekdote is me bijgebleven: u liep de hele tijd met uw tas tegen uw rug aan. Wij vonden dat natuurlijk vreemd, en later vertelde u ons dat u uit uw pantalon was gescheurd.
Daarnaast heb ik altijd onthouden, dat u zei: ik kan niet zo goed uitleggen (handelsrekenen) en daarom vertel ik alles vaker en we konden altijd bij u terecht voor extra uitleg.
Fantastisch, als alle docenten eens zo waren.

Ik ben zelf docente Engels en pedagoge geworden en vooral uw verhaal over het uitleggen is voor mij altijd een leidraad gebleven.

Met vriendelijke groet,

Henriette Berkel (Grashoff)

Mary Oosterhuis - van Delden
1970-1975
nummer 30

1975 De klassen 4a en 4b maken zich op om aan een examen deel te nemen. In het grote lokaal boven de trap welke ook als kantine dienst doet staan de tafels in keurige rijen opgesteld. Hoe kun je het beste voorbereiden op een examen Je neemt de stof in je op en hoopt dat ze de juiste dingen vragen. Wat de leraren vragen denk je te weten, maar een landelijk examen is toch wat anders. Voor mij persoonlijk is het helemaal anders. In de loop van het schooljaar kreeg is toevallen van epilepsie. Zomaar zonder reden kon ik omvallen en wegglijden in een bewusteloosheid, die de ene keer twee minuten duurde en de andere keer wel vijftien minuten aanhield. Dit gebeurde ook meerdere keren per dag en vaak ging dit samen met spastische bewegingen van het hele lijf. Tijdens een examen is dit natuurlijk vervelend voor alle kandidaten. Je kunt niet iedereen uit zijn concentratie halen al zouden een aantal dit excuus wel kunnen gebruiken.

Er werd besloten mij het schriftelijk examen te laten maken in de lerarenkamer onder toezicht van Dhr. van Eijk. Er lag een stopwatch klaar, mocht ik onderuit gaan, dan kon ik de tijd welke ik buiten bewustzijn was langer door werken aan het examen. Ik heb nooit geweten of dit officieel was toegestaan, maar ik heb het examen wel gehaald. Later was dit vast niet meer gelukt. In oktober van dat zelfde jaar werd ik geopereerd aan een tumor in mijn hoofd die al de toevallen veroorzaakten. Hierna heb ik geen toevallen meer gehad en wat nooit iemand heeft kunnen voorspellen, is dat ik nu ruim 35 jaar later gezond ben.

Hierbij wil ik u niet alleen feliciteren met uw verjaardag en u nog vele gezonde jaren toe wensen, maar als nog bedanken voor de mogelijkheid om een fijne schoolperiode goed af te ronden met een diploma.

Met vriendelijke groeten Mary (Oosterhuis) van Delden.

Willem Bloemendaal
1962-1966
nummer 29

Van harte gefeliciteerd met uw 93e verjaardag en ik hoop dat u deze in goede gezondheid en in gezelschap van uw dierbaren mag vieren.

Met vriendelijke groeten,

Willem Bloemendaal
Kagawa-leerling 1962 – 1965

Leny Jongbloed
1967-1971
nummer 28Geachte Hr. Vernel,
Hiebij wens ik u een goede, fijne verjaardag en Gods zegen voor het nieuwe levensjaar.
Leny Jongbloed

Elsa Letsch
1980-1984
nummer 27

Lieve meneer Vernel,

Ik heb in de periode 1980 - 1984 op de Kagawa gezeten, ik weet natuurlijk niet of u zich mij nog herinnert. Ik herinner mij u nog wel, maar ik weet niet zeker of ik les van u heb gekregen. Wat ik mij wel goed herinner is dat ik een fijne tijd heb gehad op de Kagawa Mavo en dat zeer zeker ook dankzij uw inspanningen.

Ik wens u een een hele fijne verjaardag en dat u nog maar heel lang in goede gezondheid bij ons mag blijven.

groetjes,
Elsa Letsch
oud-leerlinge Kagawa Mavo

Harrie van Donge
leraar 1975-1991
nummer 26

Beste heer Vernel,

Met veel plezier denk ik regelmatig terug aan de Kagawa Mavo, de aardige leerlingen, de collega’s en zeker aan u mijn eerste directeur. Dat ik u mag feliciteren met uw 93 ste verjaardag roept allerlei goede gevoelens en herinneringen op. Zo was uw geduld met de jonge docenten legendarisch. Verder kan ik mij de landelijke staking tegen de veranderingen in het onderwijs nog haarscherp herinneren. Allemaal naar het Malieveld en samen met dhr. Vernel op naar de Tweede Kamer. Dat u daadwerkelijk meeliep vertel ik graag aan anderen , maar na 25 jaar gaan herinneringen misschien een eigen leven leiden. Zo borrelen er spontaan allerlei gebeurtenissen op, de allereerste reunie waar ook de eerste Kagawa leerling aanwezig was. Het inrichten van een overblijf ruimte voor docenten en door docenten en zo kan ik verder gaan. De door u bereikte leeftijd is niet iedereen gegeven. Hopelijk kan ik binnenkort met u, uw jaren na de Kagawa eens doornemen.

Nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst

Harrie en Irene van DongeHans de Groot
1968-1972
nummer 25

Beste meneer Vernel
Ik wil u hierbij van harte gelukwensen met uw 93ste verjaardag. Wat een leeftijd, dat kan natuurlijk allemaal alleen omdat wij het u in al die jaren nooit lastig hebben gemaakt, zodat u daardoor heel rustig heeft kunnen werken. Ik kan me niet meer herinneren dat ik veel op rapport moest komen. Alhoewel er in mijn achterhoofd nog iets zit over een akkevietje met de handarbeid leerkracht. Maar dat zal wel niet heel erg geweest zijn. Ik trok veel met Henk op en wij waren natuurlijk voorbeeldige leerlingen. Tesamen met nog een paar anderen hebben wij in die tijd het bijna schier onmogelijke gedaan. We zijn gestart met de Mulo en hadden allang door dat die opleiding te ouderwets was en zijn uiteindelijk via de MUVO terecht gekomen op de MAVO. Dat dat geen sinicure was bleek wel uit het feit dat wij in goed overleg met u ons verblijf daarvoor op school met een jaar hebben verlengd. Hetgeen naar ik later heb gehoord, van uw zijde nog heel veel overredingskracht heeft gekost bij het ministerie en de leerkrachtambtenaar die ons liever in één keer de MULO had willen laten afmaken. Door wat gesjoemel van leerkrachten met cijfers van proefwerken was uiteindelijk iedereen ervan overtuigd dat wij zeker geschikt waren om namens de Kagawa deze stap te maken.
Langs deze kant wil ik nogmaals mijn dank aan u uitspreken voor de moeite die door u en uw team is genomen om ons op te leiden.

Met vriendelijk groet,

Hans de Groot

Kees Kulk
1962-1965
nummer 24

Geachte heer Vernel !

Bij deze wil ik u hartelijk feliciteren met uw 93ste verjaardag! Ik hoop dat u in goede gezond nog een paar jaartjes mag genieten van het leven !

Uiteindelijk ben ik, na een toch niet zo’n goede start op de Kagawa ULO, goed terecht gekomen !

Ik heb u altijd als een zeer rechtvaardig mens in mijn geheugen staan.

Een hartelijk groet van !

Kees Kulk - Kagawa ULO 1962-1965

Onderstaand samen met mijn vrouw Ada. Dit jaar zijn 40 jaar getrouwdHans Schrader en Ella Schrader - Bakker
beide 1966-1970
nummer 23

Beste mijnheer Vernel,
Natuurlijk wensen ook wij, Ella (voorheen Bakker) en Hans Schrader, u een hele prettige verjaardag en een fijne dag toe.

Voor wat betreft de anekdote;
Ik (Hans) kan mij nog herinneren dat we vroeger, hier en daar tussen de lessen, studieuren hadden. Dan zat je in de gang in een nis waar je dan kon studeren. Nu was het verboden om tijdens de studieuren ook maar iets te eten c.q. te snoepen maar idereen begreep dat dat wel gebeurde.
Op een dag had ik net een boterham met lekker dik boter en een nog dikkere laag pindakaas erop uit mijn trommeltje gepakt en wilde er net mijn tanden inzetten toen er gefluisterd werd dat "Vernel" er aan kwam. Dus ik deed meteen mijn hand met de boterham onder de tafel en wachtte op de dingen die gebeuren gingen. Natuurlijk was ik echt wel bang om betrapt te worden dus ik hield me muisstil. De heer Vernel kwam langslopen en keek even in onze richting en ging verder zonder dat er ook maar iets gebeurde. Met het angstzweet nog op mijn voorhoofd haalde ik toch opgelucht mijn hand onder de tafel vandaan om te moeten constateren dat ik zo bang was geweest dat ik mijn hand heel stevig dicht geknepen had onder de tafel zodat al het brood, de boter en de pindakaas tussen al mijn vingers doorgedrukt was en als één grote klont aan mijn hand hing. Ik moet zeggen dat het qua smaak niet veel verschil maakte maar het was wel een zootje.

Nogmaals, Ella en ik wensen u een hele prettige dag toe.
Hans Schrader

Marjolein Stramrood
1968-1972
nummer 22

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.
Een gezegende leeftijd heeft u mogen bereiken!

Ik stuur u hierbij een foto zodat u zich mij
misschien nog kunt herinneren.

Hartelijke groet,
Marjolein Stramrood.Willem Kuitems
1969-1973
nummer 21

Geachte heer Vernel.
graag geef ik gevolg aan de oproep om u van harte te feliciteren met uw 93e verjaardag. Ik hoop dat uw gezondheid het u toestaat om er een mooie en gedenkwaardige dag van te maken.

Met vriendelijke groet,
Willem Kuitems


Loek Zwagers
1968-1972
nummer 20

Hallo allemaal,

Er is een moment dat ik nooit vergeten ben en dat ik nooit zal vergeten.

Op een dag hadden we les van de heer Vernel en hij controleerde bij iedereen of wij ons huiswerk hadden gemaakt. Het grootste gedeelte van mijn klasgenoten niet en ik toevallig wel. Ik werd door de heer Vernel de hemel in geprezen…..
Prompt daarna kreeg ik de beurt voor de klas om een som? uit te leggen. Ik snapte er geen bal van…. Gevolg: de hel was nog niet goed genoeg voor mij.

Heer Vernel… van harte gefeliciteerd en nog vele gelukkige jaren

Loek Zwagers

Piet Verheij
1966-1970
nummer 19

Beste meneer Vernel,

Proficiat met uw 93e verjaardag, u behoort echt tot de aller sterkste!!
Op naar de 100 en hopelijk in een goede gezondheid.
Maak er op 29 april een mooie dag van.

Met vriendelijke groet,
Piet Verheij
(lichting 1966-1970)


Jolanda Noordermeer - Plugge
1976-1981
nummer 18

Beste Meneer Vernel,

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.

Ik hoop dat u in goede gezondheid deze hoge leeftijd heeft moge halen en dat u nog een aantal jaren in gezondheid en met veel Geluk u hier in het midden van uw geliefde mensen mag vertoeven.

Met vriendelijke Groet Jolanda Noordermeer Plugge

Hans Verveer
1969-1973
nummer 17

Hallo klasgenoten,
Ik wens hem een fijne dag toe maar heb verder niets met deze man. Daar wil ik het bij laten.

HG Hans Verveer

Hans Jongejan
1963-1967
nummer 16

In tegenstelling tot sommigen, ben ik onderhand achtergekomen, had ik in mijn Kagawa-tijd het erg naar mijn zin; dit o.a. door mw. Büsink en de heren Vernel en Bleijenberg.

Ik kan me nog herinneren, dat we van hr. Vernel extra wiskunde kregen ’s morgens voor schooltijd, wat achteraf gezien voor hem een extra inspanning moet hebben gekost en voor zover ik kan overzien zonder betaling ervoor.
Wat ik nog leuk vind, is dat hr. Vernel, toen hij een rekensom had uitgelegd en ik zei, dat ik die niet snapte, hij helemaal opnieuw begon te rekenen en vervolgens tegen mij zei: “Je hebt gelijk, mijn redenering klopt niet! En dat terwijl ik hem echt niet heb kunnen volgen.:-)
Gr.,
Hans Jongejan

Michel Uittenbroek
1979-1983
nummer 15

geachte heer Vernel,

Ik wil u feliciteren met uw verjaardag. ook al heb ik een keer een verschrikkelijke uitbrander van u gehad toch heeft me dat geen slecht gedaan. Nog heel veel jaren erbij en wie weet zie ik u nog wel een keer ;-)

Michel Uittenbroek

Evert Polman
1966-1970
nummer 14

Beste meneer Vernel,

Ik wens u fijne verjaardag met de uwen.
De oude MULO Kagawa is voor mij een hele goede start geweest voor de rest van mijn leven en verdere carrière. Samen met de heer Blijenberg was u een standvastig team dat de meeste leerlingen op het goede spoor heeft gehouden.

Met vriendelijke groet,
Evert Polman
(1966-1970)

Sjany Roest en Martie Verstrate
1966-1971
nummer 13

Lieve mijnheer Vernel.

Wat is dat een leuke verrassing,
Maar ook wel een beetje spanning!
Weet mijnheer Vernel nog wie ik was?
Van welk soort en ras?

Een verjaardagswens moet niet moeilijk zijn
En is eigenlijk ook wel fijn!
Ik, Sjany, was bekend als een “Aarderijkskundige Vergiet”
Ik wist het wel, maar onthield het niet!

Ook was ik blij om niet geslaagd te zijn
Voor mijn moeder deed het wel pijn!
Maar ik kwam weer in de klas bij Martie mijn vriendin
Met Martie Verstrate samen kreeg ik weer veel zin!

En nu wordt U 93 jaar!
Een kadotje heb ik niet klaar!
Maar wel dit mooie bericht
In de vorm van een aardig gedicht!

Ik werkte op het reeds gesloten postkantoor “Goudsbloemlaan”!
En zag opeens uw zoon aan de balie staan
En het ging best goed met U!
Dat moet ook wel met zo’n hoge leeftijd nu!

Op 29 april zullen wij, Martie en ik, aan U denken
En een lekker wijntje schenken
Proosten op uw 93ste levensjaar
En wensen U een mooie dag met familie bij elkaar!

Hartelijke groet namens Sjany Roest ( nu Kalkhoven) en Martie Verstrate ( nu Krijgsman)

Jessica Tromp
1966-1968
nummer 12

Allereerst een hele leuke verjaardag gewenst, meester Vernel,
Blijkbaar is het onderwijs een bakermat voor hoge leeftijden.
Mijn vader die leraar Engels was, in zijn werkzame leven, is 102 geworden,
Dus u heb nog wat jaartjes voor de boeg, hopelijk in goede gezondheid.

U hebt waarschijnlijk geen idee wie ik ben, maar ik herinner mij dat op een dag,
dat wij met schoolreisje zouden gaan,
U stond te filmen, met waarschijnlijk een gloednieuwe camera,
Op de film die later op school getoond werd,
Kwam ik aanlopen, meisje van 13 jaar.

Dat was uw eerste shot, en geslaagd neem ik aan, omdat iedereen lachte.
Fijne dag,
vr gr Jessica Tromp

Irene Pors
1967-1972
nummer 11

Beste heer Vernel,
Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag! Ik wens u nog vele jaren!

Ik vergeet nooit dat u mij als enige van de twee vierde klassen na mijn herexamen mijn diploma uitreikte in de aula. U vroeg mij: “Wil je dit hebben?” Met een vluchtige blik zag ik dat er stond: Geslaagd. Waarna ik het diploma met veel trots van u aannam.
Met vriendelijke groet,
Irene Pors

Irene Medendorp - van der Poel
1964-1968
nummer 10

Door een gymnastiekoefening in maart van het examenjaar (1968) scheurden mijn kniebanden, waardoor mijn rechterbeen 3 maanden van enkel tot lies in het gips moest. Ik woonde niet ver van de Kagawa, maar lopen of fietsen ging mij in de eerste weken na het ongeluk slecht af. Mijn ouders namen het voorstel van meneer Vernel in dankbaarheid aan om mij in deze periode van huis naar school v.v. te vervoeren in zijn Dafje. Zodoende hoefde ik geen les te missen. Ik zelf vond het toch een beetje wennen: iedere dag opgehaald te worden door het hoofd van de school. Het diploma heb ik behaald, misschien wel dankzij de heer Vernel en het gipsen been, dat inmiddels vol zat met allerlei handtekeningen en gekke teksten.

Meneer Vernel, ik denk aan deze periode met plezier terug. Ik wens u bij deze een hele fijne 93e verjaardag en vele jaren in goede gezondheid en geluk toe.
Irene van der Poel

Ineke Wubben - Remijn
1965-1969
nummer 9Marjan Baretta-Wolsheimer
1965-1970
nummer 8

Van Harte Gefeliciteerd met uw 93e verjaardag !

Groetjes en een fijne dag toegewenst
Marjan Baretta-Wolsheimer

Noor van der Kleij
1961-1965
nummer 7

Beste mijnheer Vernel,
Hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag. U zei altijd: je hebt mensen en fietsbellen. U bent een fietsbel want die blijft maar rinkelen!
Noor van der Kleij (uit het allereerste jaar van de school).

Marina Leeuwenburg - Dotinga
1978-1982
nummer 6

Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.

Ik zie u als de dag van gisteren nog lopen door de gangen van de Kagawa. Altijd wel in voor een praatje. U was een toffe directeur.
Een hele leuke dag toegewenst door Marina Dotinga (en haar familie).

Tonny Houwing - Bruijn
1966-1967
nummer 5Cor Bregman
1961-1965
nummer 4

HOOG GEACHTE HEER VERNEL

DIT VOORJAAR WORDT HET 46 JAAR DAT IK SLAAGDE VAN DE KAGAWA MULO SCHOOL.

IK KAN ME U NOG GOED HERRINEREN IK BEN COCK BREGMAN EN IK EN PETER SIPS

MAAKTEN HET LEVEN VOOR LERAARS SOMS EEN BEETJE LASTIG MAAR DAT WAS TOEN

IK WILDE U EEN HEEL SPECIALE VERJAARDAG WENS GEVEN VAN ZONNIG ARIZONA IN AMERIKE

WAAR IK DEZE ZOMER AL WEER 45 JAAR WOONT

ALLES IS GOED UITGEKOMEN EN IK BEN BLIJ VOOR DE ENGELSE LESSEN DIE IK OP DE KAGAWA MOEST NEMEN

IK WILL NIET EENS VRAGEN HOE OUD U NU BENT WANT IK BEN NU 62 EN NATUURLIJK WAS U TOEN AL DE OUDSTE VAN DE LERAARS OF

MISSCHIEN WAS DAT DE HEER POT

IN IEDER GEVAL WENS IK U HET BESTE EN BLIJF GEZOND EN NOG VEEL JAREN TOEGEWENST

Alfred Verveer
1962-1965
nummer 3

Geachte Heer Vernel,

Ik wens u een prettige dag toe en nog vele goede jaren !
Nog heel erg bedankt dat u mij van school stuurde in het voorjaar van 1965 !
Het was de mooiste dag van m'n Kagawa-periode !
met vriendelijke groet van Alfred Verveer

Leo Knoester
1966-1970
nummer 2Rineke van der Kleij
1962-1966
nummer 1

Beste, meneer Vernel,

Allereerst, van harte gefeliciteerd met uw verjaardag!
U weet misschien niet meer wie ik ben, maar ik was
(helaas) de eerste leerling, die zakte voor het eindexamen.
Ondanks dat heb ik, doordat u een heel mooi getuigschrift
meegegeven hebt aan mij, toch mijn droom waar kunnen maken.
Namelijk, dat ik in de verpleging kon gaan werken, en heb daar
het diploma verpleegkundige gehaald, en ben tot mijn 57ste
jaar werkzaam geweest in zieken- en verpleeghuizen.
Dank zij u, en daar ben ik u altijd zeer dankbaar voor gebleven.
Ik wens u alle goeds toe, en natuurlijk een hele prettige verjaardag.
Vr.gr. Rineke Verjaal-Krokké (op de Mulo was mijn naam Rineke van der Kleij)
nummer

nummer


Klik hier om terug te gaan naar de menu felicitaties


PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Rendering: 1.13 Seconden

:: phpib2 phpbb2 style by phpbb2.de :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com ::